Antakya Antik Kent Tiyatrosu

Konser tiyatro ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği antik kentin günümüze ulaşan en önemli yapısı aspendos antik tiyatrosu ise ms 2. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö.

Antik Kent Petra Dan Antakya Gazetesi Antakya Nin Tarafsiz Haber Portali

Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir.

Antakya antik kent tiyatrosu. Roma devri nde yapı plan açısından helenistik gelenekte yarım daireden taşan biçimde yapılmış olmasına karşın inşa tekniği açısından roma mimarisi geleneğinde. Patara antik kenti ndeki roma tiyatrosu nda kaş a bağlı. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Ihtişamlı tiyatrosu ve sütunları ile antalya nın en meşhur antik kentlerinden biri olan parha yı kesinlikle görmelisiniz. Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer.

Yaz tatili için 4 arkadaş antalya yöresindeydik. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi.

Termessos antik kenti pisidia bölgesi nin milyas olarak anılan güneybatı bölümünde bugün güllük adını taşıyan solymos dağı nın dorukları arasındaki vadide anadolu nun en eski halklarından luvi lerin soyundan gelme solym ler tarafından kurulmuş önemli bir antik kenttir orman içinde korunan ören yerlerinin en çarpıcılarından biri olup aynı adı. Yüzyılda romalılar tarafından inşa edilmiş. Side antik tiyatrosu side antik kenti nin yer aldığı yarımadanın daraldığı kesimde ve kentin merkezinde yer almaktadır.

Biri küçük biri büyük iki tepe üzerinde kurulu olan antik kent antalya nın en çok ziyaret edilen tarihi bölgeleri arasında yer alıyor. Antalya dan aspendos a giderken yol üzerinde selçuklu köprüsü tabelasını görüyor ve önce buraya sapıyoruz. Aspendos ülkemizde antik tiyatro dendiğinde akla ilk gelenlerden.

Tiyatronun helenistik bir öncü yapısı olduğu halen kanıtlanabilmiş değildir. Bir kartal yuvasını andıran konumu ve içinde bulunduğu termessos güllük dağı milli parkı ile beraber hem tarihi hem de doğal bir şaheser olan termessos antik. Antalya termessos antik kenti antalya nın döşemealtı ilçesinin sınırlarında bulunan bu ören yeri tabiatın içinde saklı ve maalesef gerekli ilgiliyi görememiş antik kentlerimizden biridir.

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Antalya nın kaş ilçesindeki likya birliği nin başkenti olan patara antik kenti nde 1500 yıl sonra tiyatro sahnelenecek.

Mira Antik Kent Vikipedi

Kadim Cografyanin Antakya Gazetesi Antakya Nin Tarafsiz Haber Portali

Bir Tarafta Stratonikeia Antik Kenti Antakya Gazetesi Antakya Nin Tarafsiz Haber Portali

Aspendos Vikipedi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Binlerce Yillik Tarih Sagalassos Antik Kenti

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Tarihi Aspendos Tiyatrosu Antalya Antik Kentleri

Defne Diyari Antakya Da Bir Antik Kent Daphne Indigo Dergisi

Leave a Reply