Ani Antik Kenti Bitki örtüsü

Olimpos antik kenti ortasından geçen derenin iki yanına yayılmış durumda. Geri termessos antik kenti.

Kars 36 Sehir Rehberi Bilgitepesi

Antalya korkuteli yolunun 12.

Ani antik kenti bitki örtüsü. Knidos antik kenti kazı başkanı ve selçuk üniversitesi edebiyat fakültesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Kentin asıl gelir kaynağı olan deniz ticaretini ellerinde tutan venedikliler kenti lajazzo olarak adlandırmaktaydılar. Yarımada durumunda olan kentin bitki örtüsü dağlık ve engebeli yapısı çoğu noktada eşsiz bir manzara sunmaktadır.

Km sinde sol tarafta güllük dağı termessos milli parkı girişi sağ tarafta ise karain mağarası yolu yer almaktadır. Antik kent ise bitki örtüsü yüzünden gezmek biraz zor olabilir ama denemelisiniz. Aynı güzergahtan antalya ya dönerseniz dönüş de güver kanyonu güver uçurumu tabiat parkına uğrayabilirsiniz milli parkın girişinde ücret ödenmektedir.

Antik kentin gözden uzak oluşu ve kalıntıların büyük oranda bitki örtüsü altında saklanmış olması kentin boşaltıldığı bizans dönemi sonlarından itibaren doğanın ve insanların tahribatına uğramasına yol açmış. özellikle yamaçlara doğru yol alın manzara benim gibi sizi de büyüleyecektir. Bununla birlikte bu aşırı büyümüş bitki örtüsü bölgedeki bazı tarihi yerleri gözden kaçırmanıza neden olabilir.

Antik kentin yayıldığı yerlerde soğuk içilebilir suya sahip çok sayıda kaynak vardır. öyle ki uzun yıllardır yapılan kaçak kazılar kentin hemen her noktasında görülebiliyor. 1268 yılında kenti ziyaret eden marko polo limanın venedikli ve cenovalı tüccarlarla dolu olduğundan ve bunların ipek yün hububat ve baharat ticareti yaptıklarından bahsetmektedir.

Ayrıca termessos milli parkı bitki örtüsü bakımından bölgenin botanik bahçesi ayrıca içerisinde soyu tükenmekte olan birçok hayvanı barındırması ile de açık hayvanat bahçesi görümündedir. Bu sular bölgenin birçok bitki türü ile kaplanmasına neden olmuştur. 1970 yılında milli park olan termessos antik kenti denizden ortalama olarak 1 150metre yüksektedir.

Ani City Shirak Dunyasi Ani Cevresi Facebook

360 View Of Ani Antik Kenti Alamy

16 Fotografla Anadolu Nun Unutulmus Sehri Ani Onedio Com

Another Magnicient View Of Arpacay River Ani Antik Kenti Kars Resmi Tripadvisor

16 Fotografla Anadolu Nun Unutulmus Sehri Ani Onedio Com

Medeniyetler Besigi Ani Dogasiyla Da Goz Kamastiriyor Keyif Haberleri

Ani Harabeleri Tarihi Tanrica Anahit In Kenti Aniharabeleri Org

Ani Antik Kent Vikipedi

Medeniyetler Besigi Ani Dogasiyla Da Goz Kamastiriyor Seyahat Haberleri

Leave a Reply