Anemurium Antik Kenti Kısa Bilgi

Anemurium un geçmişi ile ilgili kesin bir bilgi olmamasına rağmen yazılı kaynaklarda kentin mö 4. Anemurium antik kenti tarihi.

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

324 814 1004 belgegeçer.

Anemurium antik kenti kısa bilgi. Yüzyıllarda kurulduğu tahmin ediliyor. Anemurium antik kenti yaklaşık 6 bin yıllık bir tarihe sahip ve ne şanslıyız ki günümüze kadar ulaşmış kent odeon hamam tiyatro müze ve mezarlık gibi bir kaç bölümden oluşmuş geniş bir araziye sahip günümüzden yıllarca önce yapılmış bu kalıntıları hayranlıkla bakmamak mümkün değil. James russel başkanlığında kazı ve restorasyon.

1960 lı yıllarda toronto üniversitesi nden elisabeth alföldi tarafından başlatılan yüzey araştırmaları daha sonra kanada british colombia üniversitesi nden prof. Son günlerde palmira antik kenti n işid tarafından imha edildiği ve yıkıldığı haberleri bu önemli tarihi değerin daha çok merak edilmesine neden olmuştur. Edindiğim bilgilere görede zaten büyük iskender in alamadığı nadir şehirlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir.

Antik dönemlerde önemli bir ticaret ve din merkezi özelliğindeydi. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Anemurium antik kenti 19 uncu yüzyılda ingiliz donanmasından albay francis beaufor un bu kıyılarda yaptığı keşif gezisiyle tanınmıştır.

Anemurium antik kenti içel ili anamur ilçesinin 6 km güneybatısında yer alan dağlık kilikya nın en önemli liman kenti. Anemurium da arazi limandan başlayarak aşağıdan yukarıya hafif bir eğimle yükseliyor surlar limanı yarım ada şeklinde çevreliyor. Anemurium antik kenti mersin in anamur ilçesine bağlı ören de anadolu nun güneyindeki en uç noktada bulunan anamur burnunun doğuya bakan yamaçlarında kurulu.

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Palmira antik kenti nin mimarisi. Anemuriumda kısa bir gezinti tripadvisor da anamur türkiye bölgesi için 162 seyahatsever yorumunu 288 samimi resmi ve büyük fırsatları görün.

Anemurium da göz alıcı yapılar arasında surlar 3 hamam 60 metre genişliğinde tamamlanamamış tiyatro ve 900 kişilik oturma yeri bulunan odeon konser salonu yer alıyor. Yeşilyurt mahallesi halide edip adıvar caddesi 33640 anamur mersin. Perge antik kentini gezdikten sonra korkuteli yoluna yola koyuluyoruz antalya ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan termessos torosların zirvesinde doğal tabiat içine konumlandırılmış bir roma şehridir.

Asur ve pers egemenliklerini yaşayan anemurion mö 333 te büyük iskender in eline geçti iskender in ölümünden mö 323 sonra seleukos krallığının payına düştü.

Tarihi Anemurium Antik Kenti Gun Yuzune Cikartilacak Roma

Anemurium Antik Kenti Arkeogezgin

Anemurium Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Anemurium Antik Kenti Mersin Turistik Rehberi

Anemurium Antik Kenti Mersin Turistik Rehberi

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Anamuryum Antik Kent Tarihi Ve Konumu Anemurium Antik Kenti Anamur Turkiye Tripadvisor

Anemurium Vikipedi

Leave a Reply