Anavarza Antik Kenti

çukurova nın göbeğinde yer alan anavarza antik kenti veya anavarza kalesi hala toprak altında kısımları bulunup keşfedilmeyi bekleyen bünyesinde birçok medeniyetin kültürünü barındıran bir eserdir. Yüzyılda yaşamaya başlayan anavarza zaman içinde önemli bir kent haline gelerek 408 yılında kilikya başkent unvanına kavuştu.

Anavarza Antik Kenti Zafer Taki Nin Restorasyonu Tamamlandi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Anavarza antik kenti adana nın yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda kozan ilçesine bağlı dilekkaya köyü sınırları içerisinde yer alan bir antik kenttir.

Anavarza antik kenti. Anavarza antik kenti nden günümüze anavarza kalesi 20 burçlu sur antik yol nekropol kaya mezarları su yolları stadyum tiyatro kilise kalıntıları hamam ve sütunlu yol ulaşmıştır. Kaynaklarda anavarza kalesi diye de geçen bu yapı. Anavarza antik kenti tarihi 2100 yıl öncesine giden ve en parlak dönemini roma imparatoru septimius severus un ödüllendirmesiyle ms 2.

Güneyinde kozan kadirli yolunun 20 km si bulunan anavarza anazarbos caesarea ad anabarsum antik kenti bugünkü dilekkaya köyü sınırları içinde yer almaktadır. Bunlardan biri de adana da bulunan anavarza antik kenti dir. Anavarza kalesi kadirli kozan ve ceyhan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde bulunmaktadır.

Anavarza antik kenti adana daki kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan ilçesinde yer alan etkileyici bir ören yeri ve antik kent adana nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda konumlanan bu kilikya şehri tarih süresince anazarba ayn zarba ve anazarbus gibi farklı isimlerle de anıldı. Anavarza antik kenti adana 2014 adana ya bağlı kozan ilçesinin 28 km. Anavarza antik kenti adana.

Anavarza antik kenti kalıntıları bu değerli antik kent içerisinde m ö ve m s yılları barındıran birçok kalıntıya sahiptir. Tiyatrolar su kemerleri hamamlar mozaik yapılar kiliseler kuleler surlar ve kalelerden oluşan 143 dönümlük bir alana yayılmış olan bir antik kenttir. Kozan ilçesinin dilekkaya köyünü kapsayan anavarza antik kenti tarihi yapıları ile görülmeye değer yerlerdendir.

Kentte bulunan anavarza kalesi çukurova daki büyüleyici oluşumların başında bulunan 200 metrelik bir kaya üzerinde yer. ülkemizde yer alan farklı medeniyetlerin kalıntılarına ve tarihi eserlerine sitemizde zaman zaman yer veriyoruz. Kentte adana müzesi başkanlığı halen kazı çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Anavarza antik kenti son olarak 1375 senesinde memlukler tarafından kontrol altına alınmıştır. Kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan sınırları içerisinde bulunmaktadır. Makalemizde adana il sınırları içerisinde yer alan anavarza kalesi hakkında.

Anavarza antik kenti adana nın kozan ilçesinde bulunan anavarza antik kenti büyük bir tarihe sahip olsa da günümüze sadece kalesi surları ve birkaç kalıntısı günümüze kadar gelebilmiştir. Anavarza antik kenti adana kozan anavarza. Sumbas veya kesik suyunun ceyhan ırmağı ile.

Kilikya bölgesinde bulunan antik bir kent özelliği taşımakta ve aynı zamanda kilikya ovasının önemli merkezleri arasında yer almaktadır. Memlukların himayesinde sonra bu kentte herhangi büyük ölçekli bir yerleşim olayları gerçekleşmemiştir.

Anavarza Antik Kenti Nde Gladyatorlerin Savastigi Yapi Gun Yuzune Cikacak Arkeofili

Anavarza Antik Kenti Galeri Fikriyat Gazetesi

Turkiye Nin Ikinci Efes I Anavarza Antik Kent

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Anavarza Antik Kenti Nin Zafer Taki Ziyaretcilerini Bekliyor Seyahat Haberleri

Anavarza Oren Yeri Kultur Portali

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Anavarza Antik Kenti Zafer Taki Nin Restorasyonu Tamamlandi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Leave a Reply