Anavarza Antik Kenti Mozaikleri

Kozan ve çevresi sosyal ve kültür vakfı kozvak yönetim kurulu başkanı duru çiftçi anavarza antik kenti ve kalesi nde bulunan tarihi havuz mozaiklerinin yok olma tehlikesi altında olduğu iddia etti. Anavarza antik kenti adana.

Adanadan Biz Anavarza Antik Kenti

ülkemizde yer alan farklı medeniyetlerin kalıntılarına ve tarihi eserlerine sitemizde zaman zaman yer veriyoruz.

Anavarza antik kenti mozaikleri. Kentte bulunan anavarza kalesi çukurova daki büyüleyici oluşumların başında bulunan 200 metrelik bir kaya üzerinde yer. Kozan ve çevresi sosyal ve kültür vakfı kozvak yönetim kurulu başkanı duru çiftçi anavarza antik kenti ve kalesi nde bulunan tarihi havuz mozaiklerinin yok olma tehlikesi altında olduğu iddia etti çiftçi yaptığı açıklamada 12 yıldır yöre turizminin canlandırılması ve anavarza nın tanıtımı için gayret gösterdiklerini kaydetti anavarza antik kenti ve kalesi nde. Kaynaklarda anavarza kalesi diye de geçen bu yapı.

Anavarza mozaikleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya adana nın kozan ilçesinde bulunan kültür ve turizm bakanlığı na tapulu anavarza antik kenti nin simgesi ve en değerli bölümü olan anavarza mozaiklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu bildirildi. Sumbas veya kesik suyunun ceyhan ırmağı ile. çiftçi yaptığı açıklamada 12 yıldır yöre turizminin canlandırılması ve anavarza nın tanıtımı için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Bu surlardan şehre 4 kapı ile giriliyor. Anavarza antik kenti adana kozan anavarza. Etrafı surlarla çevrili yaklaşık bin 300 hektarlık bir alanda kurulu türkiye nin en önemli antik kentleri arsında gösterilen anavarza da anavarza kızı nın tasvir edildiği mozaikler.

Kentte adana müzesi başkanlığı halen kazı çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir. Kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bunlardan biri de adana da bulunan anavarza antik kenti dir.

Anavarza antik kenti adana nın yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda kozan ilçesine bağlı dilekkaya köyü sınırları içerisinde yer alan bir antik kenttir. Anavarza antik kenti adana daki kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan ilçesinde yer alan etkileyici bir ören yeri ve antik kent adana nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda konumlanan bu kilikya şehri tarih süresince anazarba ayn zarba ve anazarbus gibi farklı isimlerle de anıldı. Tüm kenti içine alan surların 20 burcu bulunuyor.

Kentin sembolü alakapı nın kuzeydoğusunda tiyatro ve kapının hemen önünde stadyum kalıntıları yer alıyor. Kültür ve turizm bakanlığı na tapulu anavarza antik kenti nin simgesi ve en değerli bölümü olan anavarza mozaikleri nin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu bildirildi. Antik kentin yanındaki anavarza kalesi ise dik yamaçlı 200 metre yüksekliğindeki bir tepede bulunuyor.

Tiyatrolar su kemerleri hamamlar mozaik yapılar kiliseler kuleler surlar ve kalelerden oluşan 143 dönümlük bir alana yayılmış olan bir antik kenttir.

Anavarza Mozaikleri Yok Olma Tehlikesiyle Karsi Karsiya Adana Haberleri

Dunyaca Unlu Mozaikler Ihmal Kurbani Son Dakika Haberler

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Adana Kozan Anavarza Mozaikleri Kultur Portali Medya Kutuphanesi

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Anavarza Nin Tarihi Mozaikleri Yok Oluyor Dogal Sit Alanlari Milliyet Blog

Anavarza Antik Kentinin Koruyucusu Hatun Nine Tethys Ine Kavustu Ozgur Denizli

Anavarza Antik Kenti Sayfa 10 Galeri Turizm 02 Nisan 2016 Cumartesi Dunya Tarihi Antik Tarih Mozaik

Adana Kilikya Antik Kenti Ve Anazarbus Anavarza Kalesi

Leave a Reply