Anamur Antik Kent Sitesi

Anamur antalya e 24 karayolunun batı istikametinde kargedik dağının dibinden 7. Kilometreden sonra deniz tarafında 2 kilometre devam edilince ören antik kenti sizi yaşayan diri bir şehirmişçesine karşılar.

Anemurium Oren Antik Kenti Anamur Mersin Bolum 3 Youtube

James russel başkanlığında kazı ve restorasyon.

Anamur antik kent sitesi. Tam olarak ne zaman kurulduğuna dair net bir bilginin olmadığı şehrin ismi mö 4. Anemurium antik kenti mersin anemurium 19 yüzyılda ingiliz donanmasından albay francis beaufor un bu kıyılarda yaptığı keşif gezisiyle tanınmıştır. Konum itibari ile de kıbrıs a çok yakın olan anamur antik kent i eski dönemde kommagene kralı tarafından ele geçirilmiş ve bunların egemenliği altına girmiştir.

Yeşilyurt mahallesi halide edip adıvar caddesi 33640 anamur mersin. Given the covid 19 pandemic call ahead to verify hours and remember to practice social distancing. 324 814 1004 belgegeçer.

Anamur antik kent inde bunların dışında 3 adet hamam 60 metrelik bir tiyatro alanı ve 900 kişilik konser alanı bulunmuştur. 2 bir müddet sonra kent finikelilerin eline geçmiş pers hâkimiyetinde olan şehir milattan önce 333 yılında büyük iskender in seferiyle makedon krallığına bağlanmıştır. Yüzyıla ait kaynaklarda bir liman listesinde geçtiği için anemurium un bu dönemde var olduğu anlaşılıyor.

Anemurium antik kenti 19 uncu yüzyılda ingiliz donanmasından albay francis beaufor un bu kıyılarda yaptığı keşif gezisiyle tanınmıştır. Kent daha sonra asurluların hâkimiyetine girmiş hititlerin zayıflamasından sonra afyon a kadar uzanan bir prensliğin başkenti olmuştur. 1960 lı yıllarda toronto üniversitesi nden elisabeth alföldi tarafından başlatılan yüzey araştırmaları daha sonra kanada british colombia üniversitesi nden prof.

164 yorum makale ve 302 resme bakın. Anemurium antik kenti anamur. Anemurium antik kenti mersin in batısında anamur ilçesinin ören mahallesinde akdeniz kıyısında yer alıyor.

Anemurium Antik Kenti Mersin Turistik Rehberi

Anamurium Antik Kenti Youtube

Anamurium Antik Kenti Ruzgari Bol Bir Kent Rota Senin

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Anamurium Antik Kenti Ruzgari Bol Bir Kent Rota Senin

Anemurium Antik Kenti Mersin Turistik Rehberi

Doga Ve Tarih Anemurium Antik Kenti Anamur Turkiye Tripadvisor

Anemurium Antik Kenti Nde Kazi Suresi 1 Yila Uzatildi

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply