Amos Antik Kenti Hakkında Bilgi

Assos antik kenti hakkında bilgi. Amos koyu marmaris in turunç beldesine bağlı ve marmaris merkeze uzaklığı yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta.

Amos Antik Kenti Gezi Kumbarasi

Amos antik kenti nde yeni tarihi buluntulara rastlandı.

Amos antik kenti hakkında bilgi. Oldukça küçük olan kentte bir tiyatro sarnıç ve tapınak bulunuyor. Her yıl pek çok tatilcinin ziyaret ettiği assos yöreye özgü andezit taşından yapılmış evleri nefis balık menüleri sunan deniz restoranları tarihi surları yeşil doğası görkemli antik tapınakları ve tertemiz serin suları ile çok şey vadediyor. Arkeolojik çalışmalara göre kentin denize doğru kurulduğu teraslarla denize inildiği biliniyor.

Amos koyuna ulaşmak için iki alternatifiniz vardır. çalışmalar sırasında mezar yeri kalıntıları keşfeden ekip tarihi buluntulara rastladı. Roma imparatorluğu tarihini yakından tanımak ve bilgi edinmek için en önemli eserlerden biri niteliğinde olan palmira antik kenti günümüzde pek çok kişinin gidip görmek isteyeceği bir yerdir.

Gökçe kırtıloğlu 8 mart 2020. 2 bin 200 yıllık tarihi ile marmaris in en güzel manzarasına sahip tepelerine konuşlanmış amos antik kenti nde geçtiğimiz ay. Bergama antik kenti hakkında bilgi verirken tarih boyunca bir çok uygarlığın yaşadığı ve krallıklara başkentlik yapan kentlerden birisi olan ve ilklere imza atan bir yer olduğundan öncelikle bahsetmeliyiz.

Amos nerede ve antik kenti hakkında bilgi. Antik kenti gezmek için iki giriş kapısı bulunuyor. Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz.

Marmaris e vardığınızda kahverengi amos antik kenti tabelalarını takip ederseniz kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Diğeri limana inerken solda farkedeceğiniz eski batı kapısı.

Buradan girerek mezarlık gymnasion agora kalıntılarını görebilirsiniz. Amos antik kenti nde yeni tarihi buluntulara rastlandı 2 bin 200 yıllık tarihi ile marmaris in en güzel manzarasına sahip tepelerine konuşlanmış amos antik kenti nde geçtiğimiz ay başlayan yüzey araştırma çalışmaları sonuç verdi. Amos antik kenti hakkında çok kısa bilgi.

Bergama şifalı kaynakları doğal güzellikleri. Marmaris turunç ve kumlubük arasında hisarburnu olarak adlandırılan koya çok hakim bir yerde kurulmuş. Biri köyün içinden geçerek ulaşacağınız sizi en tepedeki athena tapınağı na götüren kapı.

Assos antik kenti behramkale antik adıyla assos diğer adıyla behramkale kuzey ege de çankkale nin ayvacık ilçesine bağlı bir köy tarihçesi m ö. Marmaris amos koyuna nasıl gidilir. Aspendos antik kenti tiyatrosu hakkında bilgiler.

çoğu yıkık olan antik kente gezilecek pek bir şey yok karya kenti olarak bilinen amos da m ö 2.

Amos Antik Kenti Marmaris Cekergezer Hakan Aydin Gezgin Fotografci

Amos Antik Kenti Trail Of Us

Amos Koyu Nerede Ve Antik Kenti Hakkinda Bilgi Turluyorum Net

Marmaris Amos Antik Kenti Amos Koyu Amos Plaji Nerededir

Marmaris Amos Antik Kenti Mugla Marmaris Tarihi Yerler Sehiralem Com

Amos Koyu Marmaris Amos Antik Kenti Rehberi 2020

Amos Koyu Nerede Ve Antik Kenti Hakkinda Bilgi Turluyorum Net

Amos Vikipedi

Amos Antik Kenti 2019 Sumako Celebi

Leave a Reply