Amos Antik Kenti Antik çağın En önemli

2 bin 200 yıllık tarihi ile marmaris in en güzel manzarasına sahip tepelerine konuşlanmış amos antik kenti nde geçtiğimiz ay başlayan yüzey araştırma çalışmaları sonuç verdi. Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı çağının modern kenti olan knidos ege denizi ile akdeniz in buluştuğu bir konumda yer alır.

Marmaris Belediyesi Resmi Web Sitesi Amos Antik Kenti

Orhaniye nin yaklaşık 32 km doğusunda ve turunç un 4 km güneyinde küçük bir burnun üzerinde yer alan amos antik çağın önemli kentlerinden biriydi.

Amos antik kenti antik çağın en önemli. 2 bin 200 yıllık tarihi ile marmaris in en güzel manzarasına sahip tepelerine konuşlanmış amos antik kenti nde geçtiğimiz ay başlayan yüzey araştırma çalışmaları sonuç verdi. Assos antik kenti çanakkale şehir merkezinin 87 km güneyinde ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü sınırlarında bulunuyor. Turunç tan yürüyerek 1 saatte kumlubük ten ise yarım saatte amos harabeleri ne ulaşabilirsiniz.

2 bin 200 yıllık tarihi ile marmaris in en güzel manzarasına sahip tepelerine konuşlanmış amos antik kenti nde geçtiğimiz ay başlayan yüzey araştırma çalışmaları sonuç verdi. Knidos antik çağın en önemli ticaret sanat ve kültür kenti. çalışmalar sırasında mezar yeri kalıntıları keşfeden ekip tarihi buluntulara rastladı.

Amos un geçmişine bakacak olursak. Her ne kadar bu bitiş tarihi erken orta çağ büyük oranda göreceli olsa da çoğu batılı akademisyenler batı roma imparatorluğu nun 476 daki çöküşünü antik avrupa tarihinin geleneksel olarak kabul. Karia sınırları içinde bulunan datça yarımadası ege adalarından gelen dor ların hakimiyetine girer.

Amos tepesinin ucuna doğru ilerlediğinizde deniz karşınızdaki adalar ve amos koyu sizi büyüler. Muğla nın marmaris ilçesinde geçmişi 2 bin 200 yıl öncesine uzanan amos antik kenti ndeki kaçak kazı sonucu ortaya çıkan mezar için kurtarma kazısı gerçekleştirilecek. Antik çağın bilim ve felsefe merkezi 5 bin yıldır yaşayan bir kent olan assos antik bir liman kenti olmanın yanı sıra bir öğretim.

Yine helenistik dönemde samnaios ismi ile anılan tanrı apollon bu kentin baş tanrısı sayılıyor. Antik çağlarda rodos un en önemli şehirlerinden biri olan amos helenistik dilde ana tanrıçanın tapınağı anlamına gelmektedir. Antik çağ ya da ilk çağ insanlık tarihinin başlangıcından erken dönem orta çağ a kadarki zaman dilimindeki belirgin kültürel ve siyasi olayları konu alır.

Tarihi geçmişi antik çağlara uzanan ve babakale ile küçükkuyu arasında yer alan bölgeye assos deniliyor.

Amos Vikipedi

Amos Antik Kenti Nde Yeni Tarihi Buluntulara Rastlandi Haberler

Amos Antik Kenti Nde Kurtarma Kazisi Yapilacak

Amos Antik Kenti Nde 2 Bin 200 Yillik Tarih Gun Yuzune Cikacak Ntv

Marmaris Gezi Rehberi

2 Bin 200 Yillik Amos Antik Kenti Gun Yuzune Cikacak

Amos Antik Kenti Nde Yeni Tarihi Buluntulara Rastlandi Dost Gazetesi

2 Bin 200 Yillik Amos Antik Kenti Gun Yuzune Cikacak

Amos Antik Kenti Nde Kurtarma Kazisi Yapilacak Mugla Gazetesi Gunluk Siyasi Bagimsiz Gazete

Leave a Reply