Amisos Karadeniz Kıyısında Antik Bir Kent

143 satış fiyatını görmeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor. Sinop ta bir koloni oluşturan miletoslular ın küçük bir yerleşim olan amisos a egemen olup karadeniz ile anadolu nun içlerini bağlayan ticaret yolunun başlangıcı olarak kullanılması.

Komana Pontika Antik Kenti Tarihi Mo 3 Yuzyila Uzaniyor Mithat Guney Pmp

Karadeniz kiyisinda antik bir kent paperback january 1 1997 by sumer atasoy author see all formats and editions hide other formats and editions.

Amisos karadeniz kıyısında antik bir kent. Download citation on aug 18 2016 savaş eğilmez published historical geography of middle black sea amisos find read and cite all the research you need on researchgate. Bugün aynı alanda samsun sahra sıhhıye okulu ve eğitim merkez komutanlığı vardır. Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır.

Kent deniz kıyısında bir kent denize dik olarak inşa edilmiş. Antik bir kent. 132 s renkli ve s b resimler türkçe.

Zonguldak karadeniz kıyısındaki tek antik kent tieion zonguldak ın çaycuma ilçesine bağlı filyos beldesi nde m ö. Amisos kentinin yer aldığı toraman tepe 1954 yılında amerikan radar tesislerinin yapımı sırasında dozerle düzleştirilmiş ve bir çok kalıntı yok edilmiştir. Amisos mozaiği işiği altında karadeniz de akhilleus kültü the iconography of achilleus thetis in the light of a mosaic from amisos.

Amisos antik çağ da kereste balık şarap zeytinyağı tuz fındık yarı kıymetli taşlar yün yünlü kumaş balmumu tahıl miltos demiroksit ve demir ihraç edilen önemli bir ticaret merkezi olup yüzey araştırmalarında. 1 dönem mö 6 ncı yüzyılın başı. Amisos karadeniz kıyısında antik bir kent sümer atasoy lot no.

Paperback 30 00 1 used from 30 00. Amisos un kuruluşu ve gelişmesi tarihi kaynaklara ve arkeolojik verilere göre başlıca dört aşamada gerçekleşmiştir. Ticari gücü mariandynler tarafından işlenen verimli topraklara ve deniz filosuna dayanan herakleia pontika ikisi karadeniz in karşı kıyısında 41 kent ve köy yerleşimi kurabilen önemli bir anakent olup diğer kent devletlerine hatta pers krallığına karşı bağımsızlığını koruyabilecek yerel askeri gücü de oluşturabilmiştir.

6 ve 7 nci yüzyıllar arasında kurulduğu tahmin edilen ve karadeniz bölgesinin kıyı şeridindeki tek antik kent olma özelliği taşıyan tieion antik kenti nde bu sezon yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. özhan öztürk amisos karadeniz kıyısında amisenus koyunda kurulmuş antik bir kentin adı olup sinope den 900 stadia uzaklıktadır. Ilk kazı çalışmaları amerikalı arkeologlar tarafından 1880 li yıllarda başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir.

Price new from used from paperback please retry 30 00 30 00. Kaynaklara göre assos antik kentinin geçmişi m ö 6.

Amisos Sehrinin Tarihi Amisos Ve Cevresi Turkish Edition Keskin Aynur 9783656079880 Amazon Com Books

Amisos Karadeniz Kiyisinda Antik Bir Kent Book 1997 Worldcat Org

Samsun Amisos Antik Cag Tarihi Ozhan Ozturk Makaleleri

Amisos Karadeniz Kiyisinda Antik Bir Kent Zero Books Online Anadolu Nun Kultur Tarihine Ilgi Duyan Herkese Hitap Eden Yayinlar

Amisos Karadeniz Kiyisinda Antik Bir Kent Sumer Atasoy Nadir Kitap

Samsun Amisos Antik Cag Tarihi Ozhan Ozturk Makaleleri

Amisos Karadeniz Kiyisinda Antik Bir Kent Atasoy Sumer Ikinci El Kitap Kitantik 048190101243

Samsun Antik Kentleri Karadeniz Bolgesi Cerezforum

Amisos Karadeniz Kiyisinda Antik Bir Kent Atasoy Sumer Amazon Com Books

Leave a Reply