Amasya şehri Antik çağ Donemi

Kılıç arslan uzun süren saltanatı sırasında selçuklu devleti ni on bir oğlu arasında paylaştırmış 1185 1186 ve bu paylaşım sırasında amasya nizameddin argunşah ın hissesine düşmüştür. Antik çağ dönemi nde ayvalık adaları na hekatonisa ismi veriliyordu dört antik kent mevcuttu.

Tarihce

Yüzyılın başında timur un anadolu yu işgal etmesi ve büyük yıkımlar yapmaya başladığı süreçte amasya da timur un askerlerince yedi ay boyunca kuşatılmt.

Amasya şehri antik çağ donemi. Tiyatro odeon bazilika market evler ve hamam anıtsal bir geçit ve roma imparatorunun ibadeti için bir kült merkezi gibi yapılar ortaya çıkarıldı. Büyük selçuklu ordusunun 1071 malazgirt savaşını kazanması üzerine sultan alparslan ın mahiyetinde bulunan üst düzey komutanlar anadolu içlerine doğru akınlara ba. Amasya tarihi ve kültürel zenginlikleri yanı sıra özellikle yeşilırmak kıyısına yapılmış yalıboyu evleri ile dikkat çekmektedir.

Ayrıca mısır a mumyalama işlemi için reçine sağlayan liman şehri biblos ile ticaret yaptılar. Böylelikle amasya şehri ve civarı selçuklu egemenliği altına girmiştir. Amasya lı antik çağ yazarı strabon eski yazar ve seyyahların bölge halklarına kendilerini andıkları isimlerden başka isimler vermesini bu isimler hellanikos ve heredotos ve eudeksos tarafından bize zorla kabul ettirilmiş şeklinde açıklamaktadır ksenophon giresun un batısında yaşayan halkı ağaçtan yapılmış evlerde oturdukları için mossynoik olarak tanımlarken.

Dünyanın en güzel misket elması kiraz şeftalisi ve bamyasının üretildiği tarih ve doğanın birlikte bulunduğu ilginç bir antik kent görmek istiyorsanız sıcakkanlı ve misafirperver amasya sizi bekliyor. Amasya hakmiş amasia amasya tarihi antik çağ roma dönemi nerik kaşka kimmer mithridates pontus devleti pontus krallığı pontus lucullus mithridat. Parthlar ın karia ya kadar olan bölgeyi işgal etmeleri üzerine roma imparatoru antonius komutanları aracılığıyla parthlar ı yenerek onları anadolu dan atmışt.

Iyonik bir afrodit tapınağının stadyumun ve bir hamamın kalıntıları uzun zamandır açıktaydı ancak 1961 den itibaren kazılarla birlikte. Antik çin mö 1600 221. Antik çağ yukar ı.

Ilk çağ uygarlıkları arasında yer alan sümerler aynı zamanda büyük suriye nin kuzeybatı bölgesindeki kilikya ya altın ve gümüş bulmak üzere yol aldılar. Antik yunan ve roma dönemlerine ait en görkemli antik kentlerden biri.

Sehzadeler Sehri Amasya

Sehzadeler Sehri Amasya Memurlar Net

Sehzadeler Sehri Amasya Memurlar Net

Amasya Ilceleri Genel Bilgileri Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Amasya Nin Tarihi Yerleri Tarihi 27 Nokta Biletbayi Com

Amasya Tarihi Antik Cag Ve Roma Donemi Ozhan Ozturk Makaleleri

Tarih Kultur Ve Sanatin Sehri Fransiz Seyyah Anadolu Nun Oxford U Olarak Nitelendiriyor Seyahat Haberleri

Anadolu Nun Bagdat I Amasya Ziyaretcilerini Bekliyor Seyahat Haberleri

Amasya Nasil Bir Yer Amasya Hakkinda Bilgi 2020

Leave a Reply