Allianoi Antik Kenti Turizme Açık Mı

1998 yılından bu yana da paşa ilıcası merkez olmak üzere baraj gölet alanı içinde kalan alanda kurtarma kazıları devam etmektedir. Ve barajın gövdesinin antik partenion kenti eteklerinde olduğu anlaşılıyor.

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir Muzeler Geziler Antika

Yapımı tamamlanan yortanlı barajı nın suları altında kalacak olan allianoi antik kenti nde kepçe krizi çıktı.

Allianoi antik kenti turizme açık mı. Allianoi antik kenti izmir in tarihi alanlarından biri olan allianoi antik kenti bergama ilçesindeki yortanlı barajı alanının tam ortasında bulunmaktadır. Tarihi allianoi antik kenti ile ilgili açık mektup kaleme aldı. Allianoi antik kenti izmir 9 mayıs 2018 yazar izmir ilinin bergama ilçesinin kuzeydoğusundaki ivrindi bergama karayolunun 18 kilometresinde yer alan allianoi antik kenti konum olarak yortanlı barajının göletinin tam ortasında paşa ilıcası mevkiindedir.

Allianoi antik kenti yok olmasın uluslararası frontinus cemiyeti başkanı ndan başbakan erdoğan ve bakan günay a. Allianoi izmir bergama ilçesi sınırları içinde bergama ivrindi karayolunun 18. Km sinde bergama nın kuzeydoğusunda yortanlı barajı gölet alanının tam ortas.

Bölgede yapılan kazılarda tarih öncesinden osmanlı dönemine kadar çok sayıda anıtsal yapı ve tarihi eser bulunuyor. Antik kentin ortaya çıkarılan yapıları üzerine horasan harcı denilen bilim insanlarının ise göz boyama çamuru olarak tanımladığı kırmızı bir çamur örtülmüştü. Paşa ilıcası mevkiinde bulunan allianoi termal bir kent özelliği taşımaktadır.

Bergama müzesi tarafından mozaik. Yılını kutlama toplantısı düzenlendi. Km sinde bergama nın kuzeydoğusunda yortanlı barajı gölet alanının tam ortasında paşa ilıcası mevkii nde yer alan bir misya antik kenttir.

Tarihi 1800 yıl önceye dayanan antik sağlık yurdu allianoi antik kenti yortanlı barajının suları altında. Aelius aristides in hieroi logoi kitabında bahsedilmektedir. Ve kazı ekibi bölgeyi kurtarmak için çaba göstermeye başlıyor.

Böylece allianoi girişim grubu kuruluyor. Allianoi un sulara gömülmesinden çok kısa bir zaman önce yapılan son eylemi anımsadım. 2010 yılı ekim ayıydı.

Allianoi antik kenti gün yüzüne çıkarılamadan yortanlı barajı nın suları altına gömüldü. Allianoi antik kenti nin tıp tarihindeki yeri unutulmadı 28 nisan 2018 17 43 arkeolojik haber dünyada ilk kez telkinle tedavi yönteminin uygulandığı antik dönemin en ünlü ve ilk sağlık merkezinin bulunduğu tıp ile eczacılığın gelişimine katkı konulan bergama da türk tıp tarihi kurumu nun 80. Allianoi izmiri bergama ilçesi sınırları içinde bergama ivrindi karayolunun 18.

Yukari Deniz Suyun Agzindaki Yurt Allianoi

Izmir Turkiye Dunya Dan Guncel Haberler

Aihm Den Allianoi Antik Kenti Icin Ihlal Karari

Izmir Gezilecek Yerler Izmir De Gezilecek 40 Yer Yiyegeze

Allianoi Icin Son Karar Gomun Son Dakika Milliyet

Allianoi Antik Kentinin Uzeri Kumlarla Ortuldu Turizm Guncel Turizm Haberleri Turizm Gazetesi

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir Neredekal Com

Allianoi De Insanlik Bogulmasin Mustafa Guclu

Sulara Gomulen Allianoi Nin Hukuk Mucadelesi Aym Ye Tasindi Arkeofili

Leave a Reply