Allianoi Antik Kenti Kaç Metre

Paşa ilıcası mevkiinde bulunan allianoi termal bir kent özelliği taşımaktadır. Antik kent hakkında tek bilgi veren kaynak da budur.

Aihm Den Allianoi Karari

Izmir in tarihi alanlarından biri olan allianoi antik kenti bergama ilçesindeki yortanlı barajı alanının tam ortasında bulunmaktadır.

Allianoi antik kenti kaç metre. çevre ve orman bakanı veysel eroğlu allianoi antik kenti nin üzerinin örtülmesiyle ilgili olarak bulan biziz koruyan. Yılını kutlama toplantısı düzenlendi. Aelius aristides in hieroi logoi kitabında bahsedilmektedir.

Allianoi antik kenti nin tıp tarihindeki yeri unutulmadı 28 nisan 2018 17 43 arkeolojik haber dünyada ilk kez telkinle tedavi yönteminin uygulandığı antik dönemin en ünlü ve ilk sağlık merkezinin bulunduğu tıp ile eczacılığın gelişimine katkı konulan bergama da türk tıp tarihi kurumu nun 80. Antik kentin üzerini kumla böyle örttüler foto galeri. Bu ülkede ilgililer bilgisiz bilgililer ilgisizdir sakallı celal yalınız 1998 yılında başlayan kazılarla büyük bir bölümü toprak altından çıkarılan allianoi antik kenti bergama nın eski çağlarda önemli bir sağlık merkezi olduğunu kanıtlamaktadır.

Yeni doğan kızına allianoi un içinden akan ilya çayı nın adını veren kızının bebekliğinin çocukluğunun geçtiği kazılar süresince antik kentle böylesi bir gönül bağı da kuran yaraş dünyada roma döneminden günümüze kalan en korunaklı sağlık yurdu olarak tanımladığı antik kentin sular altında kalmış olmasına herkesten daha fazla üzüldü kuşkusuz. Allianoi antik yazarlardan aristides in hieroi logoi isimli eserinde de anılan roma döneminden kalan en iyi korunmuş termal tedavi merkezi olma özelliği taşıyan 1800 yıllık. Kent 30 bin metrekarelik bir alanı.

Yüzyıl a kadar kullanıldığı çıkarımsanan allianoi tıpkı.

Allianoi Nin Hukuk Mucadelesi

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir Muzeler Geziler Antika

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Allianoi Wikipedia

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Allianoi Antik Kenti Ne Nerede

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Leave a Reply