Allianoi Antik Kenti Bilgi

Allianoi antik dünyanın dört büyük şifa merkezlerinden birisi idi. Aelius aristides in hieroi logoi kitabında bahsedilmektedir.

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Allianoi antik kenti izmir in tarihi alanlarından biri olan allianoi antik kenti bergama ilçesindeki yortanlı barajı alanının tam ortasında bulunmaktadır.

Allianoi antik kenti bilgi. Allianoi antik kenti tarihi. Allianoi antik kenti nde bilgi edinme hakkı ihlal edildi avrupa insan hakları mahkemesi aihm izmir in bergama ilçesinde bulunan ve yortanlı barajı nın suları altında kalan allianoi antik kenti ile ilgili bilgi edinme hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Allianoi antik kenti nde bilgi edinme hakkı ihlal edildi.

Allianoi antik kenti nde bilgi edinme hakkı ihlal edildi izmir 01 mart 2019 cuma 14 25 son güncelleme. Allianoi antik kenti günümüzde izmir in bergama içesinde yer almakta ve izmir e uzaklığı yaklaşık olarak 20 kilometredir. 1998 yılından bu yana da paşa ilıcası merkez olmak üzere baraj gölet alanı içinde kalan alanda kurtarma kazıları devam etmektedir.

Paşa ilıcası mevkiinde bulunan allianoi termal bir kent özelliği taşımaktadır. Avrupa insan hakları mahkemesi aihm izmir in bergama ilçesinde bulunan ve yortanlı barajı nın suları altında kalan allianoi antik kenti ile ilgili bilgi edinme hakkının ihlal. Kocaçay ve ilyas çayı vadisinde bulunan kent bir roma kaplıcası asklepion olduğu için ün kazanmıştı.

Allianoi antik kenti bergama izmir by ilkay aydin 5 sene ago 7 ay ago bergama izmir den kuzeye doğru yola çıkıldığında ayvalık tan edremit körfezine uzanan kıyı yolu ile manisa nın kuzeyine inen soma yolunun ayrıldığı kavşak noktasındadır ve bereketli bergama ovası na hakim konumda yer almaktadır. Allianoi izmiri bergama ilçesi sınırları içinde bergama ivrindi karayolunun 18. Km sinde bergama nın kuzeydoğusunda yortanlı barajı gölet alanının tam ortasında paşa ilıcası mevkii nde yer alan bir misya antik kenttir.

Allianoi antik kenti nde bilgi edinme hakkı ihlal edildi avrupa insan hakları mahkemesi aihm izmir in bergama ilçesinde bulunan ve yortanlı barajı nın suları altında kalan allianoi antik kenti ile ilgili bilgi. Antik yazarlardan p aelius aristides in hieroi logoi adlı eserinde allianoi anılmaktadır bu antik kaynak haricinde henüz antik yazarlarda veya epigrafik buluntularda allianoi hakkında başka bilgiye ulaşılamamıştır allianoi.

Izmir Turkiye Dunya Dan Guncel Haberler

Izmir De Sular Altinda Kalan Antik Kent Icin Aihm Den Karar

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Aihm Den Allianoi Antik Kenti Icin Ihlal Karari

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Bergama Allianoi Antik Kenti Tarihi Yerler Sehiralem Com

Aihm Den Allianoi Karari

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Leave a Reply