Alliano Antik Kent

Gülten dinç ordinaryüs prof. Allianoi türkiye de sağlam kalmış.

Aihm Den Allianoi Karari

Aelius aristides in hieroi logoi kitabında bahsedilmektedir.

Alliano antik kent. 1998 yılından bu yana da paşa ilıcası merkez olmak üzere baraj gölet alanı içinde kalan alanda kurtarma kazıları devam etmektedir. Paşa ilıcası mevkiinde bulunan allianoi termal bir kent özelliği taşımaktadır. Allianoi antik kentler yazarlarının eserlerinde sağlık tanrısı asklepion un yurdun olarak bilinmektedir.

Doğu roma döneminde kısmen yerleşime sahne olan antik kent anadolu mozaiğinin en güzel parçalarından biri olarak değerlendiriliyor. Kent deniz kıyısında bir kent denize dik olarak inşa edilmiş. Antik kent hakkında tek bilgi veren kaynak da budur.

Allianoi antik kenti izmir in tarihi alanlarından biri olan allianoi antik kenti bergama ilçesindeki yortanlı barajı alanının tam ortasında bulunmaktadır. Aelius aristides in hieroi logoi kitabında bahsedilmektedir. Eğer anlattıklarımızdan dolayı allianoi antik kenti ni ziyaret etmeyi düşünüyorsanız biraz beklemelisiniz.

Zira şu anda türkiye nin en büyük barajlarından bi. Allianoi izmiri bergama ilçesi sınırları içinde bergama ivrindi karayolunun 18. Bu ülkede ilgililer bilgisiz bilgililer ilgisizdir sakallı celal yalınız 1998 yılında başlayan kazılarla büyük bir bölümü toprak altından çıkarılan allianoi antik kenti bergama nın eski çağlarda önemli bir sağlık merkezi olduğunu kanıtlamaktadır.

Kaynaklara göre assos antik kentinin geçmişi m ö 6. Yüzyıl a kadar kullanıldığı çıkarımsanan allianoi tıpkı. Yılını antik dönemin en önemli tıp merkezlerinden roma döneminin en önemli hekimi galen in yaşadığı unesco dünya mirası bergama da bergama belediyesi nin çok değerli destek ve.

Tıp ile ilgili önemli bir yere sahip olduğuna inanılan kent ile ilgili antik cağları anlatan kaynaklarda sadece bir kere eski çağ tıbbı konusu anlatılırken bahsedilmesinden çıkarılmaktadır. Antik yazarlardan p aelius aristides in hieroi logoi adlı eserinde allianoi anılmaktadır bu antik kaynak haricinde henüz antik yazarlarda veya epigrafik buluntularda allianoi hakkında başka bilgiye ulaşılamamıştır allianoi. Paşa ilıcası mevkiinde bulunan allianoi termal bir kent özelliği taşımaktadır.

Ahmet süheyl ünver in öncülüğünde kurulan türk tıp tarihi kurumu nun 80. Kent 30 bin metrekarelik bir alanı. Ilk kazı çalışmaları amerikalı arkeologlar tarafından 1880 li yıllarda başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir.

Izmir in tarihi alanlarından biri olan allianoi antik kenti bergama ilçesindeki yortanlı barajı alanının tam ortasında bulunmaktadır. Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır. Açılış konuşmasını yapan türk tıp tarihi kurumu başkanı prof.

Km sinde bergama nın kuzeydoğusunda yortanlı barajı gölet alanının tam ortasında paşa ilıcası mevkii nde yer alan bir misya antik kenttir. Sakıp sabancı mardin kent müzesi.

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir

Allianoi Wikipedia

Aihm Allianoi Antik Kenti Davasinda Avukat Arif Ali Cangi Yi Hakli Buldu Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Allianoi Antik Kenti Bergama Izmir Muzeler Geziler Antika

Allianoi Pesini Birakmiyor Sozcu Gazetesi

Allianoi Antik Kenti Gezenek

Aihm Den Allianoi Antik Kenti Icin Ihlal Karari

Aihm Den Allianoi Karari

Izmir Turkiye Dunya Dan Guncel Haberler

Leave a Reply