Aliona Antik Kenti Hangi Baraj

Aizonai antik kenti 1. Balkanlar dan anadolu ya gelip bu bölgeye yerleşen frigler ler buranın yerli halkıydı.

Baraj Gollerinin Altinda Kalan 12 Batik Sehir Neredekal Com

Milias milyos antik kenti kocaaliler beldesi içerisinde yer alıyor.

Aliona antik kenti hangi baraj. 3 bin yıllık antik kent bugüne kadar ortaya çıkarılan liman sütunlu cadde tiyatro roma hamamı kent duvarları nekropol su kemeri gibi yapılarıyla dönemin parlak şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. Suyun altında kalan antik kentin etrafına bir yeni dairesel baraj yapmak ve içindeki suyu boşaltarak antik kenti kurutmak. Projeye göre gerekli restorasyon çalışmalarına da.

Antik barajın set hattı havadan. Yortanlı barajı yakınındaki allıanoı antik kenti. Bu yana avcılar daki bathonea antik kenti dahil yüzey araştırmaları.

Alınan bilgiye göre allianoi antik kentinin baraj suları altında bırakılmasına tepki gösteren bir grup çevreci. Hellenistik ve roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan efes asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200 000 kişilik nüfusa sahipti. Antik barajın 1984 yılında eski baraj setinin 150 metre kadar güneyinde.

Prigya kuzeyinde bithynia batısında lidya güneyinde pisidia ile lykonia doğusunda kappadokia nın bulunduğu. Frigya phrygia frigya sakarya irmağı ile büyük menderes nehri arasında kalan bölgenin antik çağdaki adıdır. Büyükçekmece gölü çevresinde 6 yıl önce kazı yapan bilim insanlarının 1500 yıl önce doğu roma imparatoru justinianus tarafından yaptırıldığını belirlediği barajın set.

Grekçe soloi latince soli olarak kullanılan ve güneş anlamına gelen kentin adı bu olaydan sonra pompeiopolis pompeius un kenti olarak değiştirildi. Burdur un bu eşsiz güzelliğine gelin hep beraber gökyüzünden bakalım. Izmir ili selçuk ilçesi sınırları içindeki antik efes kenti nin ilk kuruluşu m ö.

Augusto 1955 yılında seyhan baraj gölü nün altında kalmış olan roma imparatoru augustos un karısı livia augusta adına adana da kurulan antik kent. Toplam kapasitesi 61 milyon metreküp olan antik kentin de içinde bulunduğu baraj havzasındaki ağaçlar da orman bölge müdürlüğü yetkilileri ve köylüler tarafından kesilmeye başlandı. Herkesin bildiği efes ten başlayalım.

Zeugma antik kenti nden hiç olmazsa bir kısım önemli eserler kurtarılabilmiş ancak augusta antik kenti nin talihsizliği zeugma da olduğu gibi bir kurtarma kazı. Vural yiğit 20 12 2015 1 2.

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Turkiye De Baraj Yapimi Sonrasi Sular Altinda Kalan Antik Sehirler Eksi Seyler

Turkiye De Baraj Yapimi Sonrasi Sular Altinda Kalan Antik Sehirler Eksi Seyler

Antik Kent Baraj Golu Altinda Kalacak

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Baraj Sulari Altinda Kalan 12 Antik Sehir

Leave a Reply