Alinda Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi

Alinda aydın ın güneyinde karpuzlu ilçesinin sınırları içindeki antik kenttir mö 4. M ö 6 bin yıllarından kaldığı tahmin edilen cilalı taş devrinde yaşanıldığı öne sürülmüş bir şehirdir.

Alinda

Aspendos antik kenti tiyatrosu hakkında bilgiler.

Alinda antik kenti hakkında kısa bilgi. Truva daki uygarlik katmanlari dünyaca ünlü antik kentlerden olan truva da 9 uygarlık katı olduğu kabul. Izmir ilinde bulunan tarihi bir mekandır. Günümüze ulaşmış başlıca tarihi şehirlerimizden biri olan efes antik kenti hakkında kısa bir bilgi vereceğiz.

Roma imparatorluğu tarihini yakından tanımak ve bilgi edinmek için en önemli eserlerden biri niteliğinde olan palmira antik kenti günümüzde pek çok kişinin gidip görmek isteyeceği bir yerdir. Petra antik kenti nabati arap imparatorluğu semud kavmi tarafından m ö 9 m s 40 yıllarında pembe kırmızı turuncu ve sarı renkli kumtaşı kayalıklar oyularak inşa edilmiştir. By erdal toprak 12 temmuz 2017.

Alinda antik kenti nde bulunan yazıtlarda alinda ismi geçmemesine rağmen kentin lokasyon bilgisi kesindir. Yüzey araştırmaları yapılan ama sistematik kazıların henüz başlamadığı alinda antik kentinin kuruluş dönemi hakkında elimizde yeterli bilgi yoktur. Izmir ilinin selçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti.

Truva antik kenti çanakkale yakınlarındaki hisarlık tepesi nde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Efes antik kenti hakkında bilgi. Alinda antik kentini tarih sahnesine çıkaran ve onu ünlü yapan karia.

Anadolu nun en görkemli antik kentlerinden birisi de alinda antik kentidir. Truva antik kenti nerede. Yüzyılın ikinci yarısında önem kazanan bu kale kent karpuzlu ovası na egemen bir geçitle birbirine bağlı iki tepe üzerinde kuruludur.

Truva homeros un ilyada destanı na konu olmuştur. Yunan roma ve türk olmak üzere birçok medeniyetin izlerini üzerinde taşımaktadır. Efes antik kenti hakkında bilgi.

Kentin kuruluş tarihi bilinmemektedir. Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Arkeolojik çalışmalara göre kentin denize doğru kurulduğu teraslarla denize inildiği biliniyor.

Assos antik kenti behramkale antik adıyla assos diğer adıyla behramkale kuzey ege de çankkale nin ayvacık ilçesine bağlı bir köy tarihçesi m ö. Antik kaynaklarda hekatomnos un kızı. Efes antik kenti ülkemizin tarihi dokusunun zenginleşmesini sağlayan önemli yerlerden birisidir.

Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz. Su teknolojisi konusunda uzman olan nabatiler şehirlerini büyük su kanalları ve su hazneleriyle donatarak geceleri oluşan çiğ ve yılda birkaç kez yağan yağmurla bütün senenin ihtiyacını.

Alinda Kultur Portali

Alinda Antik Kenti Arkeogezgin

Alinda Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Aydin Antik Kentler Gezisi

Alinda Antik Kenti T C Karpuzlu Belediyesi

Alinda Antik Kenti Aydin Karpuzlu

Alinda Antik Kenti T C Karpuzlu Belediyesi

Alinda Antik Kenti Kralice Sehri

Alinda Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Aydin Antik Kentler Gezisi

Alinda Antik Kenti T C Karpuzlu Belediyesi

Leave a Reply