Aliağa Antik Kenti

Bu antik yerleşim alanı larissa antik kenti nin ele geçirilmesinden sonra kurulmuştur. 1000 yıllarında kurulduğu ve yunanistan dan gelen toplulukların.

Kyme Antik Kenti Tbmm Gundeminde Aliaga Ekspres

Kyme antik kenti iki tepe üstünde kurulmuştur.

Aliağa antik kenti. Nemrut körfezi nde yer alan kyme strabon a göre fricio locrico dan gelen kavim tarafından kurulmuştur. Ailos bölgesinin önemli kentleri arasında yer alan kent çandarlı körfezi nin en son koyunda konumlanmıştır. Antik kent sadece kalıntılarıyla değil özellikle yaz mevsiminde açılan zakkumlarıyla gelen misafirlerine doğanın en güzel.

Aigai antik kenti aliağa nın yaklaşık 30 km yakınında bulunan ve nemrut kale adıyla anılan aigai herodot un bahsettiği batı anadolu daki 12 aiol kentinden biridir. Kuruluşundan 300 yıl sonra liman vergisi alınmaya başlanmıştır. Gryneion izmir aliağa dan 13 km.

Daha önce palasgların yaşadığı kyme ye iö 1000 lerde orta ve kuzey yunanistan dan gelen eol aial ağzı konuşan göçmenler yerleşti. çünkü kyme halkı. Myrina antik kenti adını bir amazon kraliçesi olan myrina dan alan myrina antik kenti izmir ilinin aliağa ilçesinde bulunmaktadır.

Kyme antik kenti izmir aliağa nın eski yerleşim alanlarından biri olan kyme antik kenti aiolis kentleri arasındaki en önemli ve en büyük yerleşim alanıdır. çevreye hakim bir konumdaki kayalık bir tepe üzerinde bulunan kentin tarihi m ö. Uzaklıkta aliağa yenişakran yolu üzerinde çandarlı körfezi kıyısında yenişakran beldesine 1 km kala denize uzanmış yarımadadadır.

Ilk olarak alay konusu olmuştur kyme. Bügün ağır sanyi tesisleri arasında kalmıştır. Gryneion antik kenti 12 aiol kentlerinden biri olan gryneion antik kenti izmir aliağa ya bağlı olan yeni şakran beldesi yakınlarında yer alır.

Hakkında kesin olarak bilgi bulunmayan myrina antik kenti nin m ö. Kıyısında bulunduğu küçük körfeze bugün nemrut körfezi deniyor. 12 aiol kenti arasında en büyüğü olan kyme kenti aliağa çakmaklı köyü yakınlarındadır.

Coğrafyacı strabon kentin bir greek yunan kolonisi olarak kurulduğunu belirtmiştir. Kyme antik kenti aliağa izmir kyme cyme cymi phrikonis olarak da adlandırılır. çandarlı körfezi nin kenarında bulunan gryneion kendi döneminde önemli bir kehanet merkeziydi.

Antik kyme kenti kalıntıları izmir den bergama ya giden yolun sol tarafında aliağa ilçesinin 6 kilometre güneyinde yer alıyor. Aliağa gryneion antik kenti izmir aliağa tarihi yerler. Lebedos antik kenti menderes gümüldür ile ürkmez arasında bugün kısık adı ile bilinen yarımada üzerinde kurulan lebedos 12 iyonya kentinden biri.

Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte. Aliağa kyme antik kenti türkiye nin önemli sanayi kentlerinden biri olan aliağa petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti. çağdaş türkiye de izmir ili aliağa ilçesi yakınlarında bulunan bir antik kenttir.

Yeni Antik Kent Kyme

Izmir Aliaga Kyme Antik Kenti Antika

Aliaga Kyme Antik Kenti Arkeoloji Turkiye Antika

Aliaga Kyme Antik Kenti Izmir Aliaga Tarihi Yerler Sehiralem Com

Aliaga Da Kyme Antik Kent Limani Yok Edilmek Uzere Arkeofili

Aliaga Kyme Antik Kenti Izmir Aliaga Tarihi Yerler Sehiralem Com

Aliaga Aigai Antik Kenti Izmir Aliaga Tarihi Yerler Sehiralem Com

Kyme Antik Kenti Bir Amazon Kenti

Kyme Diye Bir Yer Kalmayacak Kuzeyegehaber

Leave a Reply