Alexander Troya Antik Kenti Hakkında Bilgiler

Alacahöyük antik kenti nde pek çok kültüre ait buluntudan bahsettik. Troya homeros un ilyada destanı nda bahsedilen troya savaşı nın yapıldığı yer olarak da bilinen troya antik kenti unesco dünya miras listesi ne 1998 yılında girmiştir.

Troya Antik Kenti Hakkinda

Homeros un ilyada destanı nın 22.

Alexander troya antik kenti hakkında bilgiler. Truva antik kenti çanakkale il merkezinde bir turizm bölgesidir. Bunların içerisinden en önemli olanları alacahöyük antik kenti hakkında bilgi yazımızın kalanında. Bu çanakkalede en güzel gezilecek yerlerden bir tanesi truva bölgesidir.

Bu günkü olduğu yer ise çanakkale hisarcık olarak bilinmektedir. Ve çanakkale boğazı kıyısından 4 5 km uzaklıkta stratejik öneme sahiphisarlık tepesindedir. Kazı çalışmaları çok yetersiz kalmış ve bölgeye yeterince ışık tutulamamış durumda.

Mö 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır. Assos antik kenti çanakkale şehir merkezinin 87 km güneyinde ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü sınırlarında bulunuyor. Truva eskiden deniz kıyısındaymış karamenderes nehrinin getirdiği alüvyonlar kenti kıyıdan uzaklaştırmış.

Dillere göre troya ya da troia da denilen truva antik kenti eski yunan tarihinde truva savaşı na ev sahipliği yapmış çanakkale nin hisarlık ilçesi sınırları içinde yer alan ve zamanında müreffeh bir şekilde yaşamış büyük bir antik kenttir. Troya troya örenyeri. Ilios veya ilion olarak da anılan bu çok önemli antik kentin yeri ve kalıntıları karamenderes antik dönem ismi skamandros ve dümrek antik dönem ismi simois ırmaklarının vadileri arasındaki kalkerli bir platonun eteğinde ege denizi kıyısından 6 km.

Alacahöyük antik kenti kalıntıları. Truva antik kenti unesco dünya kültür mirası listesi nde yer alır. 4 farklı kültür katmanının içerisindeki 14 yapı katmanında farklı önemlerde yüzlerce yapı keşfedilmiştir.

çanakkale merkeze ise uzaklığı tam olarak 30 km dir. Eğer filmini izleyip kitaplarını okuyup büyük bir gazla bu şehre gelirseniz muhtemelen epey bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Troia antik kenti persli komutan kserkes ten büyük iskender e hadrian a ve fatih sultan mehmet e kadar pek çok hükümdar ve komutanın batı ve doğu yu birleştirme çabaları sırasında ziyaret edip kurban kestikleri anadolu daki en önemli antik kenttir.

Truva troya antik kenti gezilecek yerler. Truva troya troia ilion antik kenti homeros un ünlü iliada destanının da geçtiği kabul edilen truva çanakkale boğazının asya kıyısındaki hisarlık tepesinin üzerinde kurulmuş. Tarihi geçmişi antik çağlara uzanan ve babakale ile küçükkuyu arasında yer alan bölgeye assos deniliyor.

Bölümünde troyalılar ile akhalılar arasındaki savaş anlatıldığı gibi troya kentindeki sosyal yaşam hakkında da bilgiler verilmektedir. çünkü böylesine tarihi olaylara şahit olmuş troya antik kenti nde gezilip görülecek çok az yer var. Antik çağın bilim ve felsefe merkezi 5 bin yıldır yaşayan bir kent olan assos antik bir liman kenti olmanın yanı sıra bir öğretim.

Truva antik kenti truva antik kenti hakkında kısa bilgi truva antik kenti nerede. Truva bölgesini sizlere tarif edecek olursak edremit ve çanakkale boğazı ile birlikte marmara denizini de kapsamaktadır.

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Troia Kazi Heyeti Baskanlari Istanbul Da Bulustu

Truva Antik Kenti Canakkale Gezilecek Yerler Yolcu360

Truva Antik Kenti Hakkinda Bilgi

Truva Antik Kenti Canakkale Gezilecek Yerler Yolcu360

Troia Kazi Heyeti Baskanlari Istanbul Da Bulustu

Troya Antik Kenti Kultur Portali

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Truva Antik Kenti Troya Truva Ati Canakkale Tanitim

Leave a Reply