Alabanda Antik Kenti

Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir. Alabanda antik kentinin üzerinde bulunduğu araphisar doğanyurt köyü nün bir mahallesidir.

Alabanda Araphisar

Anadolu nun güneybatısında yaşamış kendine özgü yazıları bugün bile çözülememiş mağrur ve gizemli karyalılar için oldukça önemli kült bir merkez olan labranda antik kenti mö 6.

Alabanda antik kenti. Müze çalişmalari ve kurtarma kazilari sempozyumu tüm metnini indirmek için tiklayin. Batısında karadağ ın uzantıları olan iki tepenin yamacına kuzeyde çine ovası na doğru yayılmıştır. Alabanda antik kenti nin arkeoloji dünyasına ve turizme kazandırılması için 1999 yılından itibaren kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü nün izinleri ile aydın müze müdürlüğü başkanlığında kazılar yapılmaktadır.

Alabanda kenti ise bu bölgenin en önemli kentlerinden biriydi. Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu bilinmemektedir. Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi.

Kent çine çayı nın marsyas 4 km. Alabanda antik kenti aydın ili çine ilçesi doğanyurt köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kral kar bir at yarışını kazandıktan sonra oğluna karia dilinde ala at banda zafer anlamına gelen kelimelerin birleştirmesiyle oluşturduğu alabandos ismini vermiştir onun kurduğu kente de alabanda adını.

Zeki varol rehberliğinde karya karia yolu 16. Doğanyurt köyünün çine ye uzaklığı 7 km olup yol a. Alabanda antik kenti nerede nasıl gidilir.

Alabanda nın efes kadar büyük bir antik kent olduğu düşünülüyor ve oldukça önemli tapınak ve büyük bir tiyatroya sahip çine veya karpuzlu ilçelerine uğrayan herkes ziyaret etmeli bu kenti ayrıca bakıma da ihtiyacı var bu kentin genel olarak güzel bir antik kent ayrıca orada görevli olarak bulunan serkan bey e ayrıca teşekkür ederim çok ilgiliydi kendisi. Alabanda ziyaret saatleri yaz dönemi. Labranda antik kenti muğla nın milas ilçesinin 15 km kuzeyinde bölgenin eski yerleşim alanlarından biri.

Etabı bozburun yarımadası bölümü 1 etkinliği öncesi gittiğimiz önemli karya k. Aydın muğla d550 karayolu üzerinde bulunan çine merkeze geldikten sonra 12 km batısında bulunan doğanbey mahallesine gelerek tabelalardan antik kente ulaşabilirsiniz. Kentin kuruluş efsanesi konusunda farklı düşünceler vardır.

Aydın ilinin çine ilçesine bağlı araphisar doğanyurt köyünün yerleştiği alan alabanda antik kentidir. Aydın ın çine ilçesine bağlı doğanyurt mahallesinde bulunan alabanda antik kenti ne ulaşmak için. Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.

Alabanda Cine Belediyesi

Alabanda Antik Kenti Aydin Aydin Ili Cine Ilcesi Doganyurt Koyu Sinirlari Icerisindedir Alabanda Antik Kenti Nin Uzerinde Bulundugu Araphisar Doganyurt Koyu In 2020

Alabanda Araphisar

Tapinaklar Diyari Alabanda Antik Kenti Tatil Dukkani Blog

Alabanda Antik Kent Vikipedi

Alabanda Antik Kenti Ancient Theatre Ancient Architecture Ancient Ruins Theatre Architecture

Tapinaklar Diyari Alabanda Antik Kenti Tatil Dukkani Blog

Alabanda Antik Kenti Didim Antik Kentler

Samsun Haberleri Alabanda Antik Kentte Yapilan Alabanda Kazisi Sona Erdi Yerel Haberler

Leave a Reply