Alabanda Antik Kenti Pdf

Türkiye nin en önemli antik kentlerinden biri olarak gösterilen alabanda antik kenti 6 farklı tapınağa ev sahipliği yapması nedeniyle tapınaklar kenti olarak biliniyor. Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi.

Pdf Determination Of Buried Archaeological Structures By Archeogeophysical Methods Olba Mersin Turkey

Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir.

Alabanda antik kenti pdf. Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir. Tarihçe değiştir kaynağı değiştir. Alabanda hakkında en eski bilgiler günümüzden dört bin yıl kadar önce anadolu da hüküm süren hitit krallığı dönemi ne kadar gider.

Kral kar bir at yarışını kazandıktan sonra oğluna karia dilinde ala at banda zafer anlamına gelen kelimelerin birleştirmesiyle oluşturduğu alabandos ismini vermiştir onun kurduğu kente de alabanda adını. Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir. Alabanda kenti ise bu bölgenin en önemli kentlerinden biriydi.

Alabanda antik kenti nde ayakta kalan başlıca yapıları tiyatro meclis binası hamam yapısı kent surları apollon tapınağı ve dorik tapınaktır. Aydın ili çine ilçesi doğanyurt köyü sınırları içerisindedir. Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi.

Alabanda originates from the words of ala horse and banda race in carian language. Kentin kuruluş efsanesi konusunda farklı düşünceler vardır. Yazımızda bu özel antik kenti sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Alabanda antik kenti 2013 yili kazisi teknik çizim çalışmaları. Byzantine historian stephanos states that the city was named as alabanda after alabandos the son of the king kar won a horserace. Alabanda antik kenti nin üzerinde bulunduğu araphisar doğanyurt köyü nün bir mahallesidir kent çine çayı nın marsyas 4 kilometre batısında karadağ ın uzantıları olan iki tepenin yamacına kuzeyde çine ovası na doğru yayılmıştır alabanda nın yolu asfalt olup antik kentin ortasından.

The minting of coin in alabanda started in the 3rd century bc a little before the city was named as antiokheia khrysaoreus. Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir. Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu bilinmemektedir.

Müze çalişmalari ve kurtarma kazilari sempozyumu tüm metnini indirmek için tiklayin. Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu. Zeki varol rehberliğinde karya karia yolu 16.

Etabı bozburun yarımadası bölümü 1 etkinliği öncesi gittiğimiz önemli karya k.

Alabanda Antik Kent Wikiwand

Selge Antik Kenti 1

Https Kvmgm Ktb Gov Tr Eklenti 71994 Aydin Alabanda Antik Kentipdf Pdf 0

Milet Vikipedi

Pdf Alabanda 2015 Pdf Mesut Ceylan Academia Edu

Alabanda Antik Kent Wikiwand

Alabanda Antik Kenti

Pdf Alabanda Antik Kenti 2013 Yili Kazisi Teknik Cizim Calismalari Bornsoldier Peaceblood Academia Edu

Https Kvmgm Ktb Gov Tr Eklenti 71994 Aydin Alabanda Antik Kentipdf Pdf 0

Leave a Reply