Alabanda Antik Kenti Kazıları

Yüzyılda helenleşmeden önce bir karya kenti idi. Derneğin kuruluş nedeni alabanda antik kentiydi.

Alabanda Antik Kenti

Alabanda aydın ın çine ilçesine 9 km uzaklıktaki doğanyurt köyünde eskiden araphisar olarak adlandırılan doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.

Alabanda antik kenti kazıları. Derneğin kurulduğu günlerde alabanda antik kenti çineliler tarafından bile bilinmiyordu. Labranda antik kenti muğla nın milas ilçesinin 15 km kuzeyinde bölgenin eski yerleşim alanlarından biri. 72×114 m ölçülerine sahip olan alabanda antik kenti agorasında ilk kazıları halil ethem bey yapmıştır.

Alabanda kenti kazıları başladı. Aydın ili çine ilçesi doğanyurt köyü sınırları içerisindedir. Kentin adı muhtemelen karya dilinden gelir.

Alabanda kazıları 12 aya çıkarıld. Kentin kuruluş efsanesi konusunda farklı düşünceler vardır. önce bir karia kenti olan ve günümüzde çine merkeze 9 kilometre uzaklıktaki doğanyurt mahallesinde yer alan alabanda antik kentteki kazı çalışmaları kültür ve turizm bakanlığı tarafından 12 aya yayıldı.

Alabanda antik kenti nin üzerinde bulunduğu araphisar doğanyurt köyü nün bir mahallesidir kent çine çayı nın marsyas 4 kilometre batısında karadağ ın uzantıları olan iki tepenin yamacına kuzeyde çine ovası na doğru yayılmıştır alabanda nın yolu asfalt olup antik kentin ortasından. çine deki alabanda antik kenti tiyatro sahnesinde bulunan büyük. Zeki varol rehberliğinde karya karia yolu 16.

Kar dili çözülmemiş olduğu için sözcük anlamının ne olduğu bilinmemektedir. çine aydın aa. Anadolu nun güneybatısında yaşamış kendine özgü yazıları bugün bile çözülememiş mağrur ve gizemli karyalılar için oldukça önemli kült bir merkez olan labranda antik kenti mö 6.

O zamanlarda gazete dergi ve yerel radyoda çine de radyo ege vardı günlerce haftalarca aylarca durmadan anlatıldı alabanda. Alabanda antik kenti nin güneyi bölgesinde konumlanan ve bouleuterionun çok yakınında bulunan agora kazıları tamamlandığında kentin önemli bir alanı olacaktır. Kazıları halen devam etmektedir.

Kral kar bir at yarışını kazandıktan sonra oğluna karia dilinde ala at banda zafer anlamına gelen kelimelerin birleştirmesiyle oluşturduğu alabandos ismini vermiştir onun kurduğu kente de alabanda adını. Alabanda kenti ise bu bölgenin en önemli kentlerinden biriydi. Aydın ın çine ilçesi ndeki alabanda antik kenti nde kazı çalışmaları başladı.

20 temmuz 2004 ilçeye bağlı doğanyurt köyü sınırlarında bulunan ve ilk kazı çalışmalarına 1999 yılında başlanan alabanda antik kenti nde. Düzce nin konuralp bölgesindeki batı karadeniz in tek antik kenti prusias ad hypium antik kenti kazıları sırasında bebek iskeletinin bulunduğu bir mezar ve su arkı bulundu. Etabı bozburun yarımadası bölümü 1 etkinliği öncesi gittiğimiz önemli karya k.

Alabanda Araphisar

Alabanda Wikipedia

Tapinaklar Diyari Alabanda Antik Kenti Tatil Dukkani Blog

Alabanda Araphisar

Alabanda Araphisar

Alabanda Araphisar

Alabanda Cine Belediyesi

Samsun Haberleri Alabanda Antik Kentte Yapilan Alabanda Kazisi Sona Erdi Yerel Haberler

Alabanda Antik Kenti Alabanda Turizm

Leave a Reply