Akhisar Antik Kenti

Kent aziz pavlus tarafından batı anadolu da kurulan hristiyanlığın ilk yedi kilisesinden biridir. Akhisar da kazı çalışmalarında önemli noktaya gelindi akhisar belediyesi öncülüğünde ve destekleriyle başlatılan.

Akhisar Da Yasam Thyateira

Patara antik kenti nde 1000 yıllık viking kılıcı bulundu.

Akhisar antik kenti. Thyateira antik kenti lidya devletinin ve pergamon krallığı nın en önemli yerleşimlerindendir. Günümüz akhisar ındaki pek çok evin temelleri. Roma imparatorluğu boyunca bizans dönemine kadar kent bu isimle anılmıştır.

Izmir istanbul yolu üzerinde yer alan akhisar tarihi erken bronz çağına kadar inen antik thyateira kenti nin üzerine kurulmuştur. Incil de geçen 7 kiliseden birinin olduğu saraya kalp işaretlerinin yapılıp isimler yazılması büyük tepki çekti. Akhisar antik kenti nerede enviromental and enginering geophysical society tarafından amerika birleşik devletleri nin boston kentinde 16 20 mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda akhisar daki antik kent thyateira da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Thyatreia antik kenti manisa akhisar antik çağlarda lydia nın güçlü kentlerinden thyatreia bugünkü manisa nın akhisar ilçesinin bulunduğu yerde idi. Akhisar thyateira tepe mezarı antik kenti tarihi roma sütunları. Wheler ise 1682 tarihli yayınında akhisar a yaptığı inceleme gezisinde gördüğü lahitle ilgili önemli bir ayrıntı vererek mustafa ağa nın evinin avlusunda durduğunu belirtir.

Nüfusu yaklaşık 170 bindir. Thyateira kazısı thyateira antik kenti tepe mezarlığı hastane höyüğü thyateira excavation. Manisa ilinin kuzeybatısında bulunan ilçenin en önemli geçim kaynağı tarımdır.

28 şub 2017 thyateira antik kenti akhisar manisa antik yunan kenti. Akhisar da bulunan thyateira antik kenti nde bin 500 yıllık piskopos sarayı nın kalıntıları sprey boyalarla tahrip edildi. Manisa iline bağlı olan akhisar manisa nın il merkezi dışında nüfusu en yoğun olan ilçesidir.

Aziz pavlus tarafından batı anadolu da kurulan 7 kiliseden hristiyanlığın ilk yedi kilisesi biri de thyateira kentindedir.

Akhisar Da Yasam Thyateira

Akhisar Da Yasam Thyateira

Erkmen Senan Thyateira Antik Kenti Akhisar Manisa

Akhisar Apollonis Antik Kenti Manisa Akhisar Tarihi Yerler Sehiralem Com

Thyateira Antik Kenti Akhisar Manisa Antik Yunan Kenti Kent Aziz Pavlus Tarafindan Bati Anadolu Da Kurulan Hristiyanligin Ilk Ye Seyahat Geziler Arkeoloji

Thyateira Kazisi Thyateira Antik Kenti Tepe Mezarligi Hastane Hoyugu

Thyateira Antik Kenti Ndeki Roma Caddesi Sutunlari Ayaga Kaldiriliyor Seyahat Haberleri

Akhisar Thyateira Tepe Mezari Antik Kenti Tarihi Roma Sutunlari Youtube

Thyateira Kazisi Thyateira Antik Kenti Tepe Mezarligi Hastane Hoyugu

Leave a Reply