Akdeniz Bölgesi Antik şehirler

Akdeniz bölgesi genel bilgiler. Zaten türkiye nin gerek akdeniz bölgesi gerekse diğer coğrafi bölgeleri birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Antik Kentler Likya Patara Tlos Ksantos Telmessos

Akdeniz bölgesi gezilecek antik kentleri tarihi yerleri akdeniz bölgesi türkiye nin güneyinde bulunan akdeniz e boylu boyunca sahili olan bölgemizdir ve akdeniz bölgesi görülmesi gereken gezilecek yerleri antik kentleri olarak derlediğimiz bu sayfada ayrıca bölgedeki tarihi yerler ve şehirler ile ören yerleri hakkındaki bilgileri de bulabilirsiniz.

Akdeniz bölgesi antik şehirler. Akdeniz e paralel uzanan akdeniz bölgesinin genişliği 120 kilometre ila 180 kilometre arasındadır. Antalya daki meşhur antik kentler. Akdeniz bölgesi ülkemizin güneyinde bulunmaktadır.

Bölgenin doğal güzellikleri ve tarihin derinliklerini birlikte keşfetme imkanı veren antik kentleri sizin için derledik. Arykanda antik kenti gezi rehberi. Akdeniz bölgesi fotoğrafları olarak tasarladığımız bu sayfada akdeniz bölgesindeki müze tarihi şehir antik kent fotoğrafları ile tarihi yerler ve ören yerleri ile görülmesi gereken gezilecek yerlerin kendi çektiğimiz fotoğraflarını derledik.

Benin de görülmesi gereken şehirler nelerdir. Akdeniz de keşfetmeniz gereken 7 antik kent olimpos perge side gibi ünlü antik kentlerin bulunduğu akdeniz bölgesi nde keşfedebileceğiniz çok sayıda tarihi bölge ve uygarlık bulunmaktadır. Patara antik kenti antalya patara antik kenti fethiye kalkan.

Theimussa ve simena antik kenti. Antarktika kıtasına nasıl gidilir. Simena kalesi gezi.

Akdeniz bölgesinin antik kentleri. Bugünkü bulunan kalıntıların hesaplanışına göre bu yer milattan sonra 2. üçağızlar bölgesi kıyının kıvrımlarının oluşturduğu üçağızlar koyu girişi ve kekova adası nın batı doğu girişi üçlü deniz yolu oluştururlar.

Akdeniz bölgesi gezilecek yerler 2020. Bilindiği gibi türkiye coğrafi bölgelerden oluşuyor ve bu coğrafi bölgelerden birisi de akdeniz bölgesidir. Yunanistan da görülmesi gereken şehirler nelerdir.

Iztuzu plajı gezi rehberi. Türkiye nin bütün coğrafi bölgelerinde olduğu gibi akdeniz bölgesinde de birçok antik kentler bulunmakta. 09 eyl 2020 osmaniye antik kentleri akdeniz bölgesi karatepe asitiwatas asitawanda antik kenti kızyusuflu köyü sınırları içerisinde 638 rakımlı karatepe nin.

Başka bir antik şehir olan termossos antalya nın kuzey batısında dağ içerisindedir national park termessos güllük dağı civarındadır solymos.

Turkiye Deki Antik Kentler Telmessos Mugla Antalya Cikisli Turlar Oz Antalya Turizm Seyahat

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Turkiye Deki Antik Kentler Stratonikeia Mugla Antalya Cikisli Turlar Oz Antalya Turizm Seyahat

Akdeniz De Kesfetmeniz Gereken 7 Antik Kent Kultur Portali

Ege Deki Antik Kentler Kilavuzu Garentaday Blog

Turkiye Yi Kesfedin Ege Ve Akdeniz Deki Az Bilinen Antik Kentler Themagger

Akdeniz Bolgesindeki Antik Kentler Nelerdir Ne Nedir Vikipedi

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent

Akdeniz De Kesfetmeniz Gereken 7 Antik Kent Kultur Portali

Leave a Reply