Aizonoi Antik Kenti

Aizonai antik kenti 1. Frigya phrygia frigya sakarya irmağı ile büyük menderes nehri arasında kalan bölgenin antik çağdaki adıdır.

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Vural yiğit 20 12 2015 1 2.

Aizonoi antik kenti. Fakat oraya kadar gitmişken bir göz atmakta fotoğraf çektirmekte yarar var. Balkanlar dan anadolu ya gelip bu bölgeye yerleşen frigler ler buranın yerli halkıydı. Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır.

Dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınağı nın yapımına m s. Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 000 kişinin yaşadığı varsayılıyor. Kemaller mh cumhuriyet cd.

Asırda en parlak dönemini yaşayan ve mimari anlamda gelişme gösteren antik kentte gezebileceğiniz çok sayıda yapı bulunuyor. Oraya günün her saatinde girebiliyorsunuz ve müze kart gerekmiyor. Frig tanrıçası meter steunene ye adanmış olan yer altı c.

90 274 351 21 01. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Zaten çoğu yeri yıkılmış bir durumda olduğu için pek bir amfiliği kalmamış maalesef.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Aizanoi kenti nde gezilecek yerler milattan sonra 2.

Aizanoi 1824 yılında avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilir ve kazı çalışmaları başlar. Prigya kuzeyinde bithynia batısında lidya güneyinde pisidia ile lykonia doğusunda kappadokia nın bulunduğu. Sonrasında meşhur roma döneminden kalma tiyatro amfisi var.

Aizanoi Antik Kenti Nde Senfonik Konser Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Zekeriyaipekle Gezi Gunlugu Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Ziyaret Yasagi Uzatildi Keyif Haberleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Leave a Reply