Aizonai Antik Kenti Nerededir

Frigler ya da bilinen diğer adı ile frigyalılar dönemine ait bir yerleşke olan aizanoi antik kenti günümüzde kütahya ilimizin çavdarlıhisar ilçesi içerisindeki bir alana denk düşmektedir. Aizanoi antik kenti ne ulaşım oldukça rahattır.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

149 yorum makale ve 422 resme bakın.

Aizonai antik kenti nerededir. şahsi aracınızla buraya ulaşmak istiyorsanız uşak izmir karayolunu kullanarak ilçeye ulaşıp burada tabelaları takip ederek 2 3 km bir yol daha katetmeniz gerekecektir. Kemaller mh cumhuriyet cd. Buraya şahsi aracınızla veya şehir içi araçları kullanarak ulaşabilirsiniz.

1824 yılında bölgede yapılan çalışmalar sonucunda kentin varlığı tespit edilmiştir. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Aizonai antik kenti nerededir.

Aizanoi antik kenti efsanesi efsaneye göre aizonai antik kentinin ismi tanrılar tanrısı zeus un kızı olan su perisi erato ile beraber arkadyalı kral arkos un oğlu azan adından geliyor. 90 274 351 21 01. Aizanoi antik kenti nerededir.

Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan aizonai antik kenti çevresinde ziyarete gelen turistler için bina yapımı ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi. Mynet cevaplar görüşleriniz başkaları için çok değerli. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır.

Aizanoi antik kenti nasıl gidilir. Aizanoi antik kenti hangi ilimizdedir. Aizanoi antik kenti kütahya.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi

Kutahya Haberleri Aizonai Antik Kenti Nerede Aizonai Antik Kentinin Onemi Ne

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply