Aizonai Antik Kenti Gymnasium

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen çavdarhisar kaymakamı armağan yazıcı yaptığı açıklamada aizanoi antik kenti nde karşılama tesisi çalışmalarında sona gelindi.

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

4 715 likes 30 talking about this 14 205 were here.

Aizonai antik kenti gymnasium. Dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınağı nın yapımına m s. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. 90 274 351 21 01.

Büyük bir avlu ve onu çevreleyen dar düzeninde bir portik söz konusu olmalıdır. Dükkanlar kütüphane sütunlu cadde sinagog gymnasium hamam artemis tapınağı ve altın arıtma evleri vardır. Hierapolis antik kenti gymnasium sütun dizisi ve üzerinde yapının gymnasium olduğuna işaret eden yazıtlı bir arşitrav parçası dikkat çeker.

Laodikeia antik kenti denizli nin 6 km kuzeyinde yer almaktadır. Antik kentte bu eserin yanı sıra tiyatro 13 500 kişilik stadyum iki gymnasium iki hamam agora nekropoller ve sütunlu caddelere sahiptir. Lykos ırmağının güneyine kurulmuştur.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Sardes antik dünyanın da gelen şehirleri arasındaydı. Bir vatanın sahibi olmanın yolu o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek doğmuş uygarlıkları tanıma ve.

149 yorum makale ve 422 resme bakın. Antiokhos tarafından eşi kraliçe laodike adına m ö 3. Yüzyıl ortalarında kurulduğu söylenen kente dair iki söylenceden biri kralın bir apollon sözcüsü vasıtasıyla baş tanrı zeus un öğüdünü duyarak eşi adına bir kent kurmaya.

Aizanoi antik kenti kütahya. Bu önemli ve zengin lidya şehrinin günümüze kadar gelmiş yapıları ise. şehir kent planlaması konusunda kusursuz olup mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrelenmiştir.

Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan aizonai antik kenti çevresinde ziyarete gelen turistler için bina yapımı ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi. Aizonai antik kenti türkiye toprakları içerisinde bulunan antik kentler içerisinde en iyi korunmuş zeus tapınağı na sahiptir. çavdarhisar aizanoi antik kenti.

Frig tanrıçası meter steunene ye adanmış olan yer altı c.

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Sehir Rehberi

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Goruntuler Ile Kalintilar Antika Dunya

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Gezimanya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Leave a Reply