Aizonai Antik Kenti Baraj Ve Köprülee

Aizanoi antik kenti kütahya şehir merkezine 57 km. Birleşmiş milletler eğitim bilim ve kültür kurumu unesco dünya miras geçici listesi ne 2012 yılında dâhil edilen anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapına.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Topragizbiz Blog

Aizanoi antik kenti kütahya.

Aizonai antik kenti baraj ve köprülee. Tabiat parkı nı aizanoi antik kenti ile bütünleştireceğiz. En parlak dönemini ikinci ve üçüncü yüzyılda yaşayan kent bizans döneminde piskoposluk merkezi olmuştur. Aizanoi antik kenti kütahya il merkezine 57 km çavdarhisar ilçe merkezindedir.

Aizanoi antik kenti pankalas nehri nin 2 yakasına kurulmuştur. 149 yorum makale ve 422 resme bakın. Kentte zeus adına inşa edilen anadolu nun en iyi korunmuş.

Kentte zeus adına inşa edilen anadolu nun en iyi korunmuş tapınağı yer alır. Sel felaketinden korunmak için penkalas nehri bedir dere üzerinde iki evrede inşa edildiği anlaşılan günümüze iyi koruna gelmiş bir baraj duvarı vardır. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi.

Bölge müdürü nevzat alğan aizonai antik kenti ve yapımı palanlanan tabiat parkı bölgesinde incelemelerde bulundu. En parlak dönemini ikinci ve üçüncü yüzyılda yaşayan kent bizans döneminde piskoposluk merkezi olmuştur. Türkiye nin ikinci efes i aizanoi antik kenti karlar altında anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapınağı na ev sahipliği yapan ve ikinci efes olarak adlandırılan aizanoi antik kenti.

Kütahya nın çavdarhisar ilçesini ziyaret eden doğa koruma ve milli parklar 5. 90 274 351 21 01. Baraj ve taş ocakları.

Kütahya şehir merkezine 57 km. Antik tiyatro ve stadyum. Bunu önlemek için romalılar meter steunene alanının güney doğusuna bir baraj inşa ederler.

Aizanoi antik kenti. Debisi çok yüksek olan pankalas nehri sürekli taşkınlara sebep olmakta ve insanlarında ölmesine neden olmaktadır. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır.

Aizanoi Antik Kenti Cavdarhisar Kutahya

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Topragizbiz Blog

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Leave a Reply