Aizonai Antik Kenti Antik Tiyatro

Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan aizanoi antik kenti ndeki tiyatroda yürütülen çalışmalarda tiyatroyu inşa eden taş ustalarına loca ayrılarak isimlerinin yazıldığı belirlendi. 149 yorum makale ve 422 resme bakın.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi.

Aizonai antik kenti antik tiyatro. Aizanai daki zeus tapınağının kuzeydoğusunda stadyumla aynı doğrultuda iki katlı olarak inşa edilen tiyatro kombinasyonu da aynı zamanda benzersizdir. Aizanoi antik kentindeki stadyum tiyatro kompleksinin dünyada başka bir benzeri yoktur. Frig tanrıçası meter steunene ye adanmış olan yer altı c.

Aizonai antik kenti aizonai stadyum tiyatro. Aizanoi antik kenti kalıntıları arasında anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapınağı 15bin kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13 bin 500 kişilik stadyum. Aizanoi antik kenti nin tiyatrosunda dikkat çeken ayrıntı kütahya nın çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan aizanoi antik kenti ndeki tiyatroda yürütülen.

Antik tiyatro ve stadyum. Aizanoi antik kenti kütahya. Stadyumda yapılan 1982 1990 yılları arasındaki araştırmalar.

Aizanoi antik şehri kütahya merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan çavdarhisar ilçesinde. Aizanoi veya aizonai antik kenti iki isim de güvenilir kaynaklar tarafından kullanılmış. Dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınağı nın yapımına m s.

Inşa edilen komplekste 13500 kişi kapasiteli stadyum ve 15000 kişi kapasiteli tiyatro 2 ana kapıyla birbirine bağlanmıştır. Etimolojik olarak ismin kökeninin kral arkas ve erato nun oğlu azan dan geldiği düşünülüyor. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır.

90 274 351 21 01. Bu dünyada benzeri olmayan ilk ve tek kombinasyondur.

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti

Dunya Mirasi Aizanoi De Binlerce Yil Sonra Taslar Yerine Oturacak Sputnik Turkiye

Kutahya Antik Kenti Aizanoi Ye Ait 10 Guzel Fotograf Onedio Com

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Antik Kent Tiyatro Aizanoi Antik Kenti Kutahya Resmi Tripadvisor

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Leave a Reply