Aizonai Antik Kent Makaleleri

Vural yiğit 20 12 2015 1 2. Aizanoi antik şehri kütahya merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan çavdarhisar ilçesinde.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Prigya kuzeyinde bithynia batısında lidya güneyinde pisidia ile lykonia doğusunda kappadokia nın bulunduğu.

Aizonai antik kent makaleleri. Aizonai antik kenti 1. Aizanoi antik kenti gezi rehberi. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır.

şehir kültürel yapısı gereği ikinci efes olarak tanımlanıyor. 3 bin yıllarına dayandığı tespit edilmiştir. Frigya phrygia frigya sakarya irmağı ile büyük menderes nehri arasında kalan bölgenin antik çağdaki adıdır.

Balkanlar dan anadolu ya gelip bu bölgeye yerleşen frigler ler buranın yerli halkıydı. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen çavdarhisar kaymakamı armağan yazıcı yaptığı açıklamada aizanoi antik kenti nde karşılama tesisi çalışmalarında sona gelindi.

Kütahya çavdarhisar aizonai ancient city documentary 2016. Frig tanrıçası meter steunene ye adanmış olan yer altı c. Kütahya gezi listesi kapsamında mutlaka ilk durağınız aizanoi antik kenti olmalı.

Dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınağı nın yapımına m s. Antik kent frigya ya bağlı olarak yaşayan aizanitis lerin yerleşim merkeziydi. Antik kent dünyanın en iyi şekilde korunmuş zeus tapınağını dünya nın ilk borsa merkezini roma hamamlarını sütunlu caddeyi ve 20 000 kişi kapasitesinde amfi tiyatroyu içeriyor.

Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan aizonai antik kenti çevresinde ziyarete gelen turistler için bina yapımı ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi. Kent üzerindeki ilk yerleşim izlerinin m ö. Kütahya çavdarhisar aizonai antik kenti belgeseli 2016.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Kutahya Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Bilgileri Ve Zeus Tapinagi

Aizanoi Antik Kenti Cavdarhisar Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Topragizbiz Blog

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Zeus Tapinagi Aizanoi Cavdarhisar World Arkeoloji

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Leave a Reply