Aizanozi Antik Kenti

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Asırda en parlak dönemini yaşayan ve mimari anlamda gelişme gösteren antik kentte gezebileceğiniz çok sayıda yapı bulunuyor.

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Sonrasında meşhur roma döneminden kalma tiyatro amfisi var.

Aizanozi antik kenti. Aizanoi 1824 yılında avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilir ve kazı çalışmaları başlar. Fakat oraya kadar gitmişken bir göz atmakta fotoğraf çektirmekte yarar var. Aizanoi antik kenti zeus tapınağı.

Aizanoi kenti nde gezilecek yerler milattan sonra 2. Kemaller mh cumhuriyet cd. Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 000 kişinin yaşadığı varsayılıyor.

Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi.

Zeus tapınağı şehrin merkezi kutsal alanı. Aizanoi antik kenti kütahya. Yapımına imparator hadrian döneminde başlanan ion düzeninde tapınağın en önemli özelliğiyse alt kısmında tonozlarla örtülü farklı bir mekanın olmasıdır.

Bu mekan anadolu da roma döneminde benzeri olmayan bir yapıdır. 90 274 351 21 01. 149 yorum makale ve 422 resme bakın.

Oraya günün her saatinde girebiliyorsunuz ve müze kart gerekmiyor. Zaten çoğu yeri yıkılmış bir durumda olduğu için pek bir amfiliği kalmamış maalesef.

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Ziyaret Yasagi Uzatildi Keyif Haberleri

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Aizanoi Antik Kenti Nde Senfonik Konser Kutahya

Zekeriyaipekle Gezi Gunlugu Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Sehir Rehberi

Aizanoi Antik Kenti

Leave a Reply