Aizanoi Antik Kentini Kim Tarafından Yaptırılmış

Belemir esirger 13 temmuz 2016 28 ağustos 2020. Yazar heredot tarafından dünyanın en eski kavmi olarak nitelendirilen frigler bu yörede rastlanan ilk topluluktur.

Dunyanin Ilk Borsasini Da Barindiran Cok Iyi Korunmus Antik Kent Aizanoi Eksi Seyler

Hamamlardan ilki tapınak ile stadyum tiyatro kompleksinin ortasına yapılmış olup ms 2 yy.

Aizanoi antik kentini kim tarafından yaptırılmış. Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan aizanoi antik kenti ziyarete açıldı çavdarhisar belediye. 1980 li yıllarda kazı çalışmalarıyla açığa çıkarılan 1. şehir kültürel yapısı gereği ikinci efes olarak tanımlanıyor.

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Roma hamamında pamukkale üniversitesi tarafından kazı çalışmalarına devam edilmektedir. Elif özer antik kentte daha önce alman arkeologların yaptığı kazı çalışmalarının 2011 yılından itibaren bakanlar kurulu kararıyla çeşitli üniversitelerde görevli türk arkeologlar ve uzmanlar tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi. Aizanoi antik kentinde 2 tane roma hamamı bulunmuştur. Aizanoi kütahya şehir merkezine 58 kilometre uzaklıkta çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kenttir.

Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır. Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan aizanoi antik kentini nba takımlarından philadelphia 76ers forması giyen furkan korkmaz. 9 günlük tatille hepimiz çılgınlar gibi deniz kum güneş görmeye gittik.

Aizanoi antik şehri kütahya merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan çavdarhisar ilçesinde. Aizanoi antik kentini keşfediyorum. Aizanoi antik kenti kazı başkanı prof.

Antik kent dünyanın en iyi şekilde korunmuş zeus tapınağını dünya nın ilk borsa merkezini roma hamamlarını sütunlu caddeyi ve 20 000 kişi kapasitesinde amfi tiyatroyu içeriyor. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Etimolojik verilere göre kentin ismi zeus un kızı su perisi erato ile arkadya ulularından kral arkas ın oğlundan gelmektedir.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Sehir Rehberi

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Kutahya Turkiye Kultur Portali Facebook

Aizanoi Antik Kenti Zeus Tapinagi Nda Gecmise Yolculuk

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Tarihi Nkfu

Leave a Reply