Aizanoi Antik Kenti Yol Tarifi

Aizanoi antik kenti haritası telefonu ve uydu görüntüsü. Aizanoi antik kenti ne ulaşım oldukça rahattır.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Prigya kuzeyinde bithynia batısında lidya güneyinde pisidia ile lykonia doğusunda kappadokia nın bulunduğu.

Aizanoi antik kenti yol tarifi. Antik kente ulaşmak için kütahya uşak karayolu üzerinde çavdarhisar merkezine varmadan kahverengi tabela yönüne sapıyoruz. Vural yiğit 20 12 2015 1 2. Balkanlar dan anadolu ya gelip bu bölgeye yerleşen frigler ler buranın yerli halkıydı.

3000 li yıllara kadar gitmektedir. Kütahya ya yaklaşık 50 km uzaklıktaki çavdarhisar ilçe merkezi nde kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde kurulmuş olan aizanoi antik kenti ndeki yerleşim izleri m ö. 43710 çavdarhisar kütahya 90 274 351 21 01.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Aizanoi antik kenti kütahya şehir merkezine yaklaşık 50 km mesafede yer alıyor. şu anda kadarının gün yüzüne çıkartıldığı antik kent teki ilk sistemli kazı çalışmaları 1926 yılında almanlar tarafından başlatılmıştır.

Frigya phrygia frigya sakarya irmağı ile büyük menderes nehri arasında kalan bölgenin antik çağdaki adıdır. Aizanoi antik kenti nin adını frigyalıların bir efsanesinden aldığı düşünülmektedir. Antik dünyanın ilkler şehri.

Aizanoi antik kenti iletişim bilgileri 02743512101 yorumları nasıl kütahya çavdarhisar adresi nerede konumu çalışma saatleri nasıl giderim yol tarifi. Aizanoi antik kenti nasıl gidilir. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi.

Antik tiyatro ve. Moovit uygulamasından veya web sitesinden kolayca olbia antik kenti için yol tarifi alın. Bu topraklar üzerinde tespit edilmiş yerleşik yaşam izleri günümüzden 5 bin yıl öncesine dayanıyor.

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Tanrıça meter steunene kutsal alanı on beş bin kişilik tiyatrosu on üç bin beş yüz kişi kapasiteli stadyumu roma hamamları anıt kapıları ve dünyanın en iyi korunmuş örneklerinden biri olan zeus tapınağı ile aizanoi görkemli bir antik kenttir. 1970 gediz depreminde çavdarhisar ilkokulu yıkılır 1980 1984 yılları arasında yapılan kazı çalışmalarıyla okulun bahçesi kadar bir alan restore edilip ayağa kaldırılmıştır.

Aizonai antik kenti 1. Buraya şahsi aracınızla veya şehir içi araçları kullanarak ulaşabilirsiniz. Olbia antik kenti adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz bu nedenle konyaaltı konumundaki kullanıcılar dahil 865 milyondan fazla kullanıcı toplu taşıma için en iyi uygulama olarak moovit e güveniyor.

şahsi aracınızla buraya ulaşmak istiyorsanız uşak izmir karayolunu kullanarak ilçeye ulaşıp burada tabelaları takip ederek 2 3 km bir yol daha katetmeniz gerekecektir.

Aizanoi Antik Kenti Ziyaret Yasagi Uzatildi Keyif Haberleri

Cavdarhisar Aizanoi Kenti

Mustafa Ertas Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Ve Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Aizanoi Antik Kenti Turizm Haritasi Aizanoi Antik Kenti Facebook

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply