Aizanoi Antik Kenti Nerede

Aizanoi kütahya şehir merkezine 58 kilometre uzaklıkta çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kenttir. Kemaller mh cumhuriyet cd.

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi

149 yorum makale ve 422 resme bakın.

Aizanoi antik kenti nerede. Buraya şahsi aracınızla veya şehir içi araçları kullanarak ulaşabilirsiniz. Aizanoi antik kenti nasıl gidilir. 90 274 351 21 01.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Aizanoi antik kentini ziyaret etmek ücrete tabidir. Aizanoi antik kenti ne ulaşım oldukça rahattır.

Depremde bu çevredeki yapıların çoğu yıkılmış ve ilçe merkezi biraz ileriye kaydırılmış. Aizanoi antik kenti efsanesi efsaneye göre aizonai antik kentinin ismi tanrılar tanrısı zeus un kızı olan su perisi erato ile beraber arkadyalı kral arkos un oğlu azan adından geliyor. Aizanoi antik kenti nerede.

Giriş için 5 tl lik bir bilet almanız gerekmektedir. Antik dünyanın ilkler şehri. Aizanoi antik kenti kütahya.

Etimolojik verilere göre kentin ismi zeus un kızı su perisi erato ile arkadya ulularından kral arkas ın oğlundan gelmektedir. Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Antik tiyatro ve.

Yıkılan bir caminin altından dünyanın ilk borsa binası çıkmış. Antik kenti 18 yaş altı 65 yaş üstü kişiler ve müze kartı olanlar burayı ücretsiz bir şekilde gezebilir. Aizanoi antik kenti kütahya ilinin çavdarhisar ilçesi sınırları içerisinde yer.

şahsi aracınızla buraya ulaşmak istiyorsanız uşak izmir karayolunu kullanarak ilçeye ulaşıp burada tabelaları takip ederek 2 3 km bir yol daha katetmeniz gerekecektir. Aizanoi antik kenti nerede bilim insanları ikinci efes olarak adlandırılan kütahya daki aizanoi antik kenti nde türklere ait izler bulundu. 43710 çavdarhisar kütahya 90 274 351 21 01.

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Zeus tapınağı duvarlarında yapılan temizlik çalışmaları sırasında daha önce hiç görülmemiş çavdar tatarlarına ait figürler ortaya çıkarıldı. Aizanoi antik kenti 1970 gediz depremi sonrasında kazılardan penkalas irmağının doğu yakasındakikasaba meydanının antik kentinde meydanı olduğu anlaşılmış.

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Ve Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply