Aizanoi Antik Kenti Hikayesi

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi. Frigya phrygia frigya sakarya irmağı ile büyük menderes nehri arasında kalan bölgenin antik çağdaki adıdır.

Aizanoi Antik Kenti Efsanesi Buyuk Gizemler Insaat Muhendisi Emirhan Aydin

Vural yiğit 20 12 2015 1 2.

Aizanoi antik kenti hikayesi. Sanki aizanoi hala hayatta gibi hissettik. Balkanlar dan anadolu ya gelip bu bölgeye yerleşen frigler ler buranın yerli halkıydı. Kütahya da bulunan aizanoi antik kenti ndeki tiyatro ve stadyum yapılarına orijinal görünümlerinin kazandırılması amacıyla zamanla yerinden sökülen 2 bin 400 e yakın taş bloğun.

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. 90 274 351 21 01. Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır.

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Aizonai antik kenti 1. Prigya kuzeyinde bithynia batısında lidya güneyinde pisidia ile lykonia doğusunda kappadokia nın bulunduğu.

Surviving remains from the period include a well preserved temple of. Aizanoi antik kentine pankalas nehri üzerine 5 tane köprü inşa edilmiştir. Aizanoi antik kenti nin tiyatrosunda dikkat çeken ayrıntı kütahya nın çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan aizanoi antik kenti ndeki tiyatroda yürütülen.

αἰζανοί latinized as aezani was an ancient greek city in western anatolia located in what is now çavdarhisar kütahya province its ruins are situated astride the river penkalas some 1 000 m 3 300 ft above sea level the city was an important political and economic centre in roman times. Aizanoi antik kenti kütahya ya 50 kilometre uzaklıkta ki çavdarhisar ilçesinde bulunmaktadır penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Kemaller mh cumhuriyet cd.

Aizanoi antik kenti ni görmek için kütahya nın 57 km güneybatısındaki çavdarhisar ilçesine gittik. çavdarhisar daki yeni binaları arkamızda bırakıp aizanoi den kalan antik yapıları görmeye yöneldiğimizde çavdarhisar daki eski köy evlerinin arasında bulduk kendimizi. Bu beş köprüden 1 3 5 numaralı köprüler depremler neticesinde yıkılmış olup 2 4 numaralı köprüler hala ayaktadır 4 numaralı roma köprüsünün ise ilginç bir hikayesi vardır.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Efsanesi Buyuk Gizemler Insaat Muhendisi Emirhan Aydin

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Kutahya Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Bilgileri Ve Zeus Tapinagi

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Topragizbiz Blog

Leave a Reply