Aizanoi Antik Kenti Hakkında Bilgiler Kisaca

çalışmalar hakkında kazı heyeti başkanı prof. Kış döneminde ise 3 ekim 14 nisan arası 08 45 ile 17 30 saatleri arasında açıktır.

Aizanoi Antik Kenti Kultur Portali

Aizanoi antik kenti fotoğrafları için tıklayınız.

Aizanoi antik kenti hakkında bilgiler kisaca. Bütün gayretimiz aizanoi nin antik çağdaki görünümüne bir an önce kavuşturularak başta. Kütahya valisi ali çelik unesco dünya miras geçici listesi ne dahil edilen anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapınağı na ev sahipliği yapan ve ikinci efes olarak adlandırılan. Aizanoi antik kenti anadolu nun frigya bölgesinde penkalos denen yerde gediz ermos ırmağının yanında kütahya nın 67 km güneybatısında bugün çavdarhisar adını taşıyan şehir.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen çavdarhisar kaymakamı armağan yazıcı yaptığı açıklamada aizanoi antik kenti nde karşılama tesisi çalışmalarında sona gelindi. Kütahya valisi ali çelik unesco dünya miras geçici listesi ne dahil edilen anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapınağı na ev. Ege bölgesi gezilecek antik kentleri içerisinde olan aizanoi yaz dönemi olan 15 nisan 2 ekim arası 08 45 ile 19 00 saatleri arasında açıktır.

Aizanoi 1824 yılında avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilir ve kazı çalışmaları başlar. Aizanoi kenti nde gezilecek yerler milattan sonra 2. Vali çelik penkalas çayı projesi nin 2021 tiyatrodaki çalışmaların 2022 stadyumun ise 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 000 kişinin yaşadığı varsayılıyor. Kütahya valisi ali çelik unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan dünya nın ilk borsasının kurulduğu aizanoi antik kenti nde incelemelerde bulundu. Kütahya valisi ali çelik.

Aizanoi antik kenti ziyaret saatleri ve giriş ücretleri. Aizanoi antik kenti nde çalışmalar 2023 te tamamlanacak. şehrin tarihine ait belgeler m ö.

Anadolu da zamanımıza kadar en iyi şekilde gelmiş olan zeus tapınağı tiyatro ve stadyum gibi yapılar buradadır ve şehrin. Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Aizanoi antik kenti nde çalışmalar 2023 te tamamlanacak.

Kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan aizonai antik kenti çevresinde ziyarete gelen turistler için bina yapımı ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi. Aizanoi antik kenti nde çalışmalar 2023 te tamamlanacak 19 kasım 2020 17 29 arkeolojik haber kütahya valisi ali çelik unesco dünya miras geçici listesi ne dahil edilen anadolu daki en iyi korunmuş zeus tapınağı na ev sahipliği yapan aizanoi antik kenti ndeki çalışmaların 2023 yılında tamamlanacağını bildirdi. Asırda en parlak dönemini yaşayan ve mimari anlamda gelişme gösteren antik kentte gezebileceğiniz çok sayıda yapı bulunuyor.

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi.

Aizanoi Antik Kenti Arkeogezgin

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Gezimanya

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Topragizbiz Blog

Leave a Reply