Aizanoi Antik Kenti Giriş Saati

Aizanoi antik frigya ya bağlı olarak yaşayan aizanilistler in ana yerleşmeleriydi kentin yüksek platosu üzerinde bulunan zeus tapınağı nın çevresinde yapılan kazılarda m ö. Yaklaşık bir saat 15 dakika sonra çavdarhisar ilçesine ulaştık ve ilk karşılaştığımız yapı macellum a borsa ulaştık.

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi Kutahya

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi.

Aizanoi antik kenti giriş saati. Aizanoi antik kenti ziyaret saatleri. Ege bölgesi gezilecek antik kentleri içerisinde olan aizanoi yaz dönemi olan 15 nisan 2 ekim arası 08 45 ile 19 00 saatleri arasında açıktır. Aizonai antik kenti giriş saati yazın ve kışın farklılık göstermekte.

Antik şehri 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ücretsiz gezebilirler. Alana giriş ücreti beş türk lirası ve alanda müzekart geçerli. Yapılan kazı çalışmalarında m ö.

2 aralık cumartesi günü fatih ile eskişehir den yola çıktık. Burayı ziyaret etmek için 5 tl lik bir bilet almanız gerekecektir. Tapınağın alt katında aizanoi antik kenti nde bulunan eserlerin.

Asırda en parlak dönemini yaşayan ve mimari anlamda gelişme gösteren antik kentte gezebileceğiniz çok sayıda yapı bulunuyor. Antik tiyatro ve. Bin yıllarından yerleşme tabakaları ortaya çıkarılmıştır.

Antik dünyanın ilkler şehri. Aizanoi antik kenti hakkında bilgi tarihi efsanesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri 2020 bölgenin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan aizanoi antik kenti hala arkeolojik. Yaz dönemi giriş saati 08 45 19 00 arasında.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 000 kişinin yaşadığı varsayılıyor. 2500 2800 lü yıllarda da insanların yaşadığı tespit edilmiştir ancak kentin roma hakimiyetine geçiş tarihi m ö 153 tür. Aizanoi antik kenti kütahya nın çavdarhisar ilçesinde kütahya ya 40 dakika zafer bölgesel hava alanına 30 dakika ankara ve istanbul ve izmir e 4 saatlik mesafededir.

Daha sonrasında ise zeus tapınağı na ulaştık. Aizanoi antik kenti haftanın her günü 08 00 17 00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kış döneminde ise 3 ekim 14 nisan arası 08 45 ile 17 30 saatleri arasında açıktır.

Aizanoi antik kenti girişi ücretlidir. Aizonai antik kenti giriş ücreti 7 tl. 43710 çavdarhisar kütahya 90 274 351 21 01.

Buraya bu saatler arasında ziyaret edebilirsiniz. Kış döneminde ise kenti 08 45 17. Aizanoi antik kenti fotoğrafları için tıklayınız.

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Aizanoi kenti nde gezilecek yerler milattan sonra 2. Aizanoi 1824 yılında avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilir ve kazı çalışmaları başlar.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Aizanoi antik kenti ziyaret saatleri ve giriş ücretleri. Müzekart satış ve geçici müzekart imkanları mevcut.

Aizanoi antik kenti giriş ücreti.

Kutahya Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Bilgileri Ve Zeus Tapinagi

Aizanoi Antik Kenti Ve Dunyanin En Iyi Korunmus Zeus Tapinagi Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Aizanoi Antik Kenti Nerede Aizanoi Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Ve Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Aizanoi Antik Kenti Ziyaret Yasagi Uzatildi Keyif Haberleri

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Leave a Reply