Aizanoi Antik Kent Kamp Alanı

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır.

Aizanoi Antik Kenti Ziyaret Yasagi Uzatildi Keyif Haberleri

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır.

Aizanoi antik kent kamp alanı. Kütahya ya yaklaşık 50 km uzaklıktaki çavdarhisar ilçe merkezi nde kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde kurulmuş olan aizanoi antik kenti ndeki yerleşim izleri m ö. Aizanoi antik kenti kütahya nın çavdarhisar ilçesinde kütahya ya 40 dakika zafer bölgesel hava alanına 30 dakika ankara ve istanbul ve izmir e 4 saatlik mesafededir. Aizanoi antik kenti nin tiyatrosunda dikkat çeken ayrıntı kütahya nın çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan aizanoi antik kenti ndeki tiyatroda yürütülen.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Kentin ismi su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden ortaya çıkan azan isimli mitoloji kahramanından kaynaklanmaktadır. 90 274 351 21 01.

Meter steunene kutsal alanı. Antik baraj ve köprüler. Efes ile çağdaş olan kent penkalas ırmağının iki yakasına kurulmuştur.

Antik kent dünyanın en iyi şekilde korunmuş zeus tapınağını dünya nın ilk borsa merkezini roma hamamlarını sütunlu caddeyi ve 20 000 kişi kapasitesinde amfi tiyatroyu içeriyor. Aytap antik kent kamp alanı nasıl gidilir kamp şartları nelerdir çevresinde görmeye değer nereler var kamprota ile kolayca öğrenin. 3000 li yıllara kadar gitmektedir.

Borsa yapısı macellum sütunlu cadde. Yapılan kazı çalışmalarında m ö. şu anda kadarının gün yüzüne çıkartıldığı antik kent teki ilk sistemli kazı çalışmaları 1926 yılında almanlar tarafından başlatılmıştır.

şehir kültürel yapısı gereği ikinci efes olarak tanımlanıyor. Antik tiyatro ve stadyum. Aizanoi antik şehri kütahya merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan çavdarhisar ilçesinde.

Aizanoi antik kenti. Aizanoi antik kenti kütahya ya 57 km. 2500 2800 lü yıllarda da insanların yaşadığı tespit edilmiştir ancak kentin roma hakimiyetine geçiş tarihi m ö 153 tür.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi.

Kutahya Ya Gitmeyen Pisman Ikinci Efes Aizanoi Antik Kenti Youtube

Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Kutahya Turkiye Tripadvisor

Ege De Kamp Yapilacak Yerler En Iyi Kamp Alanlari Ozcekim

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Dunyanin Ilkler Sehri Nerdesinbahar Com

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezenbilir Forum

Aizanoi Antik Kenti Gezenbilir Forum

Aizanoi Antik Kenti 32 Picture Of Aizanoi Kutahya Tripadvisor

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Leave a Reply