Aigai Antik Kenti Tarihi

Meclis binası meclis binası. Tarihe antik kentlere ilgi duyuyorsanız ve manisa civarından köseler köyü yol üzerindeyseniz bu tarihe tanıklık edip aigai antik kentini gezmenizi tavsiye ederim.

Aigai Antik Kenti Nerede Aigai Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

çalışmamıza konu olan aigai antik kenti.

Aigai antik kenti tarihi. 1100 li yıllar tarihlenmiş olmasına karşın yapılan kazılar sonucunda kentin m ö. Antik yazarlar tarafından aktarılan geleneğe ve oluşturdukları kronolojiye gören m ö. Aigai güney ucunda birleşen pythikos ile onun kolu olan setlik deresi nin ortasında bir yarımada gibi uzanan bir.

Bu döneme ait geç bizans kale iskânına ait sınırlı izler doğu kilise de görülmektedir. 17 de ege de yaşanan şiddetli depremle birçok şehir gibi yıkılmıştır. Kentin en büyük nekropolisi gün dağı nın kuzeydoğu etekleri ile daha kuzeyde gryneion magnesia arasındaki antik yolun geçtiği vadinin kuzey yamaçlarında yer almaktadır.

Aigai antik kenti manisa ili merkez ilçe ye bağlı yunddağı köseler köyü nün 2 km. Aigai antik kenti hakkında bilgi tarihi efsanesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri 2020 antik çağdan gelme olan pek çok antik kent bulunmaktadır. Yunt dağı silsilesindeki gün dağının zirvesinde m ö.

Aigai antik kentinde üç farklı bölgede nekropolis alanları yer almaktadır. Yüzyılda terkedilmesinin ardından yaklaşık olarak bin yıl boyunca tekrar iskan görmemiştir. Güneyindeki gün dağı nın üzerinde yer almaktadır.

Aigai antik kenti gün doğumundan gün batımına gün dağındaki aigai antik kenti insanları çağırmaya devam ediyor. Aigai antik kentin tarihçesi herodotos aiolis bölgesinde kurduğu 12 kent arasında yer alan aigai antik kenti nin kuruluş yılı olarak m ö. Yüzyılda kurulan aigai kenti m s.

Aigai manisa ilinin köseler köyü nün 2 km güneyindeki gün dağı nın üzerinde kısmen ayaktaki harabelerden ibaret bir antik kenttir. Yüzyılın sonlarında kurulmuş olabileceği düşünülmektedir. Aigai sözcük anlamı keçi olarak söylense de helen dilinde aigailer anlamına gelmektedir.

Aigai adı eski yunancada keçi anlamına gelen αίγα kelimesinden türetilmiştir. Aigai antik kenti ms 3. Aigai antik kenti güney ucunda birleşen pythikos ile onun kolu olan.

1100 yıllarından sonra yunanistan dan gelip kuzeybatı anadolu kıyılarına yerleşen aioller tarafından kurulan 12 kent arasındadır. Manisa ili merkez yunusemre mahallesine bağlı yunddağı köseler köyü nün 2 km. Güneyindeki gün dağı nın üzerinde konuşlu bulunmaktadır.

1200 lü yıllarda romalılar tarafından kullanılan kent gizemini korumaya devam ediyor. Kentin batısında ve güney bölümünde de nekropolis bulunmaktadır. Aigai antik kenti manisa nın yunus emre ilçesinin yunt dağı köseler mahallesi yakınında bulunmaktadır aigai alışılmış hellen yerleşimlerinden farklı olarak ege denizi ne nispeten uzak dağlık bir coğrafyada antik ismi aspordenos olan yunt dağı nda kuruludur.

Kentteki son dönem yerleşimi 12. Türkiye de yer alan antik kentlerden.

Manisa Daki Aigai Antik Kenti Nde Egitmene Ait 2200 Yillik Lahit Bulundu Arkeofili

Manisa Aigai Antik Kenti Manisa Manisa Merkez Tarihi Yerler Sehiralem Com

Aigai Antik Kenti Ege Ye Adini Veren Antik Kent Yorum Guncel

Aigai Antik Kenti Kultur Portali

Aigai Antik Kenti Havadan Goruntuleri Youtube

Aigai Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Anasayfa Aigai Kazisi Resmi Web Sitesi

Aigai Antik Kenti Arkeogezgin

Manisa Nin 2 800 Yillik Aigai Antik Kenti

Leave a Reply