Aigai Antik Kenti Hakkında Bilgi Kısaca

3 5 pseudo skylax 98 ve plinius naturalis historia v 121 bu yerleşimin deniz kıyısında değil iç kısımda ve dağlık bölgede olduğunu vurgulamaktadır. Kentin batısında ve güney bölümünde de nekropolis bulunmaktadır.

Aigai Antik Kenti Nerede Aigai Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Kentin adı herodotos ta aigaiai plinius da aegaeae kentin bastığı sikkelerde ise aigai ve aigaion olarak geçmektedir.

Aigai antik kenti hakkında bilgi kısaca. Aigai antik kentinde üç farklı bölgede nekropolis alanları yer almaktadır. 1100 yıllarından sonra yunanistan dan gelip kuzeybatı anadolu kıyılarına yerleşen aioller tarafından kurulan 12 kent arasındadır. Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz.

Aigai antik kenti ms 3. Kentin adını anan diğer antik yazarlardan strabon xiii. Kentin en büyük nekropolisi gün dağı nın kuzeydoğu etekleri ile daha kuzeyde gryneion magnesia arasındaki antik yolun geçtiği vadinin kuzey yamaçlarında yer almaktadır.

Antik yazarlar tarafından aktarılan geleneğe ve oluşturdukları kronolojiye gören m ö. Bu döneme ait geç bizans kale iskânına ait sınırlı izler doğu kilise de görülmektedir. Aigai antik kentinde üç farklı bölgede nekropolis alanları yer almaktadır.

Kentteki son dönem yerleşimi 12. Kentin en büyük nekropolisi gün dağı nın kuzeydoğu etekleri ile daha kuzeyde gryneion magnesia arasındaki antik yolun geçtiği vadinin kuzey yamaçlarında yer almaktadır. Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Aigai manisa ilinin köseler köyü nün 2 km güneyindeki gün dağı nın üzerinde kısmen ayaktaki harabelerden ibaret bir antik kenttir. Kentin batısında ve güney bölümünde de nekropolis bulunmaktadır. Yüzyılda terkedilmesinin ardından yaklaşık olarak bin yıl boyunca tekrar iskan görmemiştir.

Aigai Antik Kenti Manisa

Aigai Antik Kenti Kultur Portali

Aigai Antik Kenti Arkeogezgin

Aigai Antik Kenti Havadan Goruntuleri Youtube

Aigai Antik Kenti Ege Ye Adini Veren Antik Kent Yorum Guncel

Aigai Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari Nelerdir Fotograflari

Anasayfa Aigai Kazisi Resmi Web Sitesi

Aigai Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari Nelerdir Fotograflari

Aigai Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply