Ahmetli Antik Kentler

çünkü türkiye tarihi boyuna birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Her geçen gün güncelleyeceğimiz bu antik kentler kategorimizin en önemlilerinden başlıca olanı izmir de bulunan efes antik kenti dir.

Turkey The Ancient City Of Ephesus Efes Antik Kent Steemit

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Ahmetli antik kentler. Antik kentleri gezerken o zamandan günümüze insanlığın yaşadığı gelişmeleri düşünecek ve belki de bugünde yaşıyor olduğunuz için mutlu olacaksınız. Ege antik kentler cenneti bundan hiç şüphemiz yok. Türkiye nin konumlandığı topraklarda var olmuş binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini antik kentler sayesinde gözlemlemek mümkün.

Hititlerden romalılara büyük iskender den bizanslılara selçuklu devletinden osmanlı imparatorluğuna kadar birçok medeniyet ülkemiz topraklarında yaşamıştır. Türkiye nin en güzel antik kentleri. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış izmir deki antik kentleri listeledik. Bu kadim medeniyetlerin yerleşim alanlarında görülecek paha biçilemez eserler var. ülkemizde bulunan antik kentler.

Efes bergama agora ve izmir ve ilçelerindeki tüm antik kentler hakkında tarihi bilgiler ulaşım girişi ücreti ve tüm bilmeniz gerekenleri listemizden görüntüleyebilirsiniz. Tam 78 tane antik kent bulunmaktadır. Türkiye nin her yerinde birçok antik kent bulunmakta.

Muhteşem bir kültürel birikimin üzerinde oturduğumuzu düşünerek türkiye de mutlaka ziyaret edilmesi gereken 20 antik kenti sıraladık. Bir yaz tatilinde doğa şöleni sunan bu bölge antik kentleriyle yolculuğumuza gizem de katıyor. Her şehrimizde antik kentler bulunmakta olduğunu belirtmiştik ve sizde kısa tatillerinizi bu yakınınızda ki antik kentleri gezerek değerlendirebilirsiniz.

Antik kentlerde yer alan her kalıntı bize geçmiş medeniyetlerden bir ipucu fısıldıyor. Taşıdıkları izlerle farklı dönemlerdeki kültür ve yaşayış biçimleri hakkında çok değerli bilgiler verirken her yıl binlerce seyahatsever tarafından ziyaret edilir. ülkenin dört bir yanına eşsiz güzelliklerde günümüze ışık tutan tarihi kentler bulunmaktadır.

Türkiye nin en güzel antik kentleri ve tiyatroları listesi. Bundan dolayı bizim için kesinlikle keşfedilmesi gereken ilham verici bir rota. örnek vermek gerekirse istanbul da gidip herhangi bir yeri kazsak sanırım bir şeyler çıkar yerin altından o derece tarih barındıran bir ülkedeyiz.

Antik kentler genellikle ege ve akdeniz bölgelerinde görülmektedir. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ve tarihe tanıklık eden antik kentler ziyaretçilerine zamanda yolculuk yapma fırsatı sunar. Antik kentler tarihin en güzel kalıntıları olarak günümüze kadar ulaşmışlardır.

Efes Antik Kenti Tiyatrosu Selcuk Tripadvisor

Izmir De Gormeniz Gereken 5 Antik Kent Turna Com

Pergamon Antik Kenti Bergama 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Ephesus Ancient City Efes Antik Kenti Izmir Sightseeing Ephesus

Turkey The Ancient City Of Ephesus Efes Antik Kent Steemit

Turkey The Ancient City Of Ephesus Efes Antik Kent Steemit

Pergamon Antik Kenti Bergama 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Efes Antik Kenti Images Stock Photos Vectors Shutterstock

Turkey The Ancient City Of Ephesus Efes Antik Kent Steemit

Leave a Reply