Agora Efes Antik Kenti

1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi. Agora sözcüğü kent meydanı çarşı pazar yeri anlamına gelir.

Efes Antik Kenti Agora Youtube

Konak vapur iskelesi nden agora örenyeri ne ulaşım 1 3km yaklaşık 20 dakikada yürürsünüz.

Agora efes antik kenti. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Hippodamos şehir planına uygun olarak merkeze yakın bir yerde üç kat halinde inşa edilmiştir. Efes antik kenti agora yakınlarındaki restoranların tümüne tripadvisor dan bakın.

This video is unavailable. Metro ve eshot u kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 20 efes antik kenti izmir.

Izmir in bir çok ilçesinden konağa toplu ulaşım ile ulaşılabilir. Aslında denizden kuş uçuşu 800 metre içeride kalıyor ancak biraz dolanarak mesafe artıyor. Buralar her ne kadar çoğunlukla liman kenti efes e gelen gemicilerin uğradıkları bir yer olsalar da bir zamanlar nüfusu 200 bine ulaşan şehrin erkeklerinin de sıklıkla ziyaret ettikleri yerlerden biriymiş.

Izmir in konak ilçesinde bulunan antik kent konak vapur iskelesinden yürüme mesafesinde 10 15 dk yürüyerek ulaşılabilir. Efes antik kenti agora yakınlarındaki restoranlar. Smyrna agora antik kenti sanatın oldukça yoğun olduğu felsefenin ilk ortaya çıktığı yer olarak biliniyor izmir namazgah semti yakınlarında bulunan bu örenyeri tanıtımının iyi yapılmaması ve devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları sebebiyle birçok gezginin varlığından bile haberi olmadıkları yerlerden.

Agora ve celsus kütüphanesi nin tam karşısında aşk evi olarak adlandırılan 3 genel ev bulunmaktadır. Izmir in konak ilçesi basmane semtinde bulunan agora antik kenti roma dönemi ne m s. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Binyıla kadar giden tarihi boyunca uygarlık bilim kültür ve sanat alanlarında her zaman önemli rol oynayan efes antik kenti antik dünyanın en önemli merkezlerinden biriydi. Izmir agora ya nasıl gidilir.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Asya ve avrupa arasında bir geçiş güzergahı ve önemli bir liman kentiydi. Symrna antik kenti ne bağlı agora ya ulaşımdan bahsedelim.

2 58 km selcuk pidecisi 2 53 km ayasoluk restaurant 2 52 km mehmet and ali baba kebab house 2 87 km ejder 2 61 km st.

Upper Agora Efes Antik Kenti Selcuk Resmi Tripadvisor

Efes Agora Efes Antik Kenti Selcuk Resmi Tripadvisor

Efes Blog 5 11 Efes Antik Kenti 2 Bolge Mermer Cadde Buyuk Tiyatro Gezenpati

T C Selcuk Belediyesi Resmi Web Sitesi Tetragonos Agora 8211 Ticari Pazaryeri

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Colonnaded Stoa Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Leave a Reply