Afyon Apameia Antik Kenti Merkeze Uzaklığı

Apameia antik kenti afyon un bilinmeyen antik yerleşim alanlarından sadece biri olan apameia antik kenti tanıtımı yapıldığı takdirde şehrin turizmini hareketlendirecek kalıntılara sahip. Hatta efes le birlikte bronz sikkeler bastırmıştır.

Antik Kentler

Cumhuriyet halk partisi afyonkarahisar milletvekili av.

Afyon apameia antik kenti merkeze uzaklığı. Köksal yıllardır tamamlanamayan kazı çalışmalarının nedenini kültür ve turizm bakanı numan kurtulmuş a sordu. Yüzyıla tarihlenen antik tiyatrosunun duvarları bu yıl gerçekleştirilen kazılarla gün yüzüne çıkarılıyor. Afyonkarahisar apameia antik kenti tiyatrosu kazılıyor 24 eylül 2018 11 52 arkeolojik haber afyonkarahisar da tarihi ipek ve kral yolu nun kesişme noktasında yer alan apameia antik kenti nin milattan önce 3.

Her ne kadar çok zengin kalıntılara sahip olmasa da kayda değer tarihi eserleriyle kesinlikle görülmesi gereken bir noktadır. Afyon un bilinmeyen antik yerleşim alanlarından sadece biri olan apameia antik kenti tanıtımı yapıldığı takdirde şehrin turizmini hareketlendirecek kalıntılara sahip. Afyon apameia antik kenti afyon un bilinmeyen antik yerleşim alanlarından sadece biri olan apameia antik kenti tanıtımı yapıldığı takdirde şehrin turizmini hareketlendirecek.

Burcu köksal dinar ilçesi nde bulunan apameia antik kenti nin tümüyle gün yüzüne çıkarılmadığını söyledi. Afyonkarahisar ın dinar ilçesinde yer alan apameia antik kenti ndeki tiyatronun kuzey ve güney duvarları gün yüzüne çıkarılıyor. Apameiaantik kenti antik roma döneminde kelainai.

Afyon apameia antik kenti afyon un bilinmeyen antik yerleşim alanlarından sadece biri olan apameia antik kenti tanıtımı yapıldığı takdirde şehrin turizmini hareketlendirecek kalıntılara sahip her ne kadar çok zengin kalıntılara sahip olmasa da kayda değer tarihi eserleriyle kesinlikle görülmesi gereken bir noktadır. Antik kentin üzerinde halihazırda modern yerleşimin de olmasından dolayı şehrin pek çok kısmının toprak altında olduğunu anlatan kurt iki yıldır sadece antik tiyatro kısmında çalışma yapıyoruz. Kaleinai apameia antik kenti kazi çalişmalari devam ediyor kelainai apameia antik kenti afyonkarahisar ın dinar ilçesinde kurulmuştur.

Eski dönemlerde sayısız deprem geçirmiş olan apemaia antik kenti nin özellikle hellenistik dönemde basılan sikkelerinin üzerinde maeander nehri veya flüt çalan marsyas ın resimleri bulunuyordu. Ancak arkeolojik kanıtlar ve yazılı belgeler dikkate alındığında kentin territoryumunun egemenlik sahası dinar merkezli evciler başmakçı dazkırı ve kızılören ilçelerine yayılmış olduğu anlaşılmaktadır. Apameia antik kenti tanıtımı her ne kadar çok zengin kalıntılara sahip olmasa da kayda değer tarihi eserleriyle kesinlikle görülmesi gereken bir noktadır.

Apameia için efes antik kenti nden sonraki en önemli şehir olarak kabul edilir. Afyonkarahisar kültür ve turizm müdürlüğü ile afyon kocatepe üniversitesi akü iş birliğinde dinar kaymakamlığının desteği ile antik tiyatroda iki yıldır sürdürülen kurtarma kazılarının devam ediyor. Kurt apameia nın roma imparatorluğu nun bu coğrafyada efes ten sonra ikinci büyük kenti olduğunu vurguladı.

Antik Kent Apameia Daki Calismalar Turizme Deger Katacak

Apameia Antik Kenti Yakininda Helenistik Doneme Ait Duvar Bulundu Seyahat Haberleri

Apameia Antik Kenti Ne Nerede

Apameia Antik Kenti Ne Nerede

Kaleinai Apameia Antik Kenti Kazi Calismalari Devam Ediyor Afyon Haber Afyon Haber Sitesi Afyon Haber Afyon Haber Afyonkarahisar Haber Afyon Gazeteler

Afyon Da Gezilecek Yerler Gazligol Sandikli Garentaday Blog

The Ancient City Of Apameia Security Company In Turkey

Apameia Antik Kenti Yuzey Calismalari Ve Kurtarma Kazilari Videosu Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Apameia Antik Kenti Dinar Afyonkarahisar Neredekal Com

Leave a Reply