Afrodisias Antik Kenti Unesco Org

Kaliteli güncel blog ve sosyal blog güncel içerik ve bilgi paylaşımı. Dünya miras komitesi aydın ın karacasu ilçesindeki afrodisias arkeolojik alanı nın unesco dünya mirası listesi ne kaydedilmesine karar verdi.

Aphrodisias Unesco World Heritage Centre

Afrodisias antik kenti milattan önce 3.

Afrodisias antik kenti unesco org. Afrodisias antik kenti aphrodisias stadyumu afrodisias heykelleri afrodisias nasıl gidilir afrodisias ara güler afrodisias antik tiyatro. General assembly 23 rd ga unesco paris 2021 22 nd ga unesco paris 2019 21 st ga unesco paris 2017 about world heritage the convention convention text policy compendium operational guidelines the emblem the states parties the advisory bodies the centre employment internships who s who. Aydın ın karacasu ilçesinde yer alan afrodisias antik kenti unesco dünya mirası kalıcı listesi ne girdi.

Afrodisias ile birlikte türkiye. 1958 yılında ara güler in yolunu kaybedip gittiği köyde karşılaştığı afrodisias 59 sene sonra unesco nun dünya mirası listesi nde yerini aldı. Aphrodisias antik kentinin dünya miras listesi ne kaydedilmesiyle türkiye nin unesco kültür mirasi ndaki varlık sayısı 17 oldu.

Oturumunda değerlendirilen afrodisias önemli bir antik yerleşim yeri. Polonya nın krakow şehrinde gerçekleştirilen unesco 41. Dünya miras komitesi toplantısında afrodisias arkeolojik alanı nın unesco dünya miras listesine kaydedilmesine karar verildi.

Polonya nın krakow şehrinde gerçekleştirilen unesco 41. 1987 yılında unesco nun dünya kültür miras listesine girmiş olan aphrodisias kenti 2004 senesinde de uzmanlardan oluşan jüri tarafından en iyi on antik kent listesine girmiştir. Yüzyıla kadar uzanan derin tarihi geçmişi ve yunan roma dönemine ait mimari özelliklerini en iyi şekilde yansıtması.

Aydın ın karacasu ilçesinde yer alan afrodisias antik kenti unesco dünya mirası kalıcı listesi ne girdi. Kültür ve turizm bakanlığı 2018 yılında. Aydın ın karacasu ilçesindeki afrodisias kenti mö 1 yüzyıldan kalma anadolu nun en eski tarihi değerlerinden biri.

Dünya miras komitesi toplantısında afrodisias arkeolojik alanı nın unesco dünya miras listesine kaydedilmesine karar verildi.

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Aphrodisias Antik Kenti History Museum Geyre Aydin Turkey 600 Photos Facebook

Unlu Afrodisias Antik Kentine Jes Tehdidi Koronali Gunlerde Geldi Ekoloji Birligi

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Aphrodisias Antik Kenti Unesco Listesinde

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Aphrodisias Aphrodisias

Afrodisias Vikipedi

Leave a Reply