Afrodisias Antik Kenti Stadyum Nasıl Gidilir

Afrodisias antik kenti aydın a 95 km denizli ye 110 km pamukkale ye 130 km efes e 130 km kuşadası na 140 km ve izmir e 220 km uzaklıkta bulunur. Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Afrodisias Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Aydin Gezilecek Yerler

Yüzyılda etrafı surlarla çevrildi.

Afrodisias antik kenti stadyum nasıl gidilir. Afrodisias ın bulunmasının aslında ilginç ve bir o kadar da güzel bir hikayesi var. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip. Muğla ilinin ortaca ilçesine bağlı olan bu antik kente ve kaya mezarlara gerek kara yolu gerekse hava yolu ile ulaşım sağlanabilir.

Afrodisias antik kenti aphrodisias stadyumu afrodisias heykelleri afrodisias nasıl gidilir afrodisias ara güler afrodisias antik tiyatro. Roma imparatorlarının şehri olan afrodisias milattan sonra 3. Aphrodisias antik kenti menderes irmağı nın bir kolu olan dandalaz çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre.

Muğla merkezden ortaca arası 78 kilometreden oluşmaktadır. Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir. Fakat mesela bu yazının bir kenarına aphrodisias antik kenti google haritalardaki yerini gösteren küçük bir resimlibuton koysanız bizim gibi navigasyonla ilerleyen biri için çok kolaylık olur diye düşünüyorum.

Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer. Seyyahlar bu yazımızda sizlere afrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir aydın gezi rehberi hakkında bilgiler vereceğiz.

Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir. Afrodisias antik kenti nerede tarihi ve giriş ücretleri. Afrodisias antik kenti nasıl gidilir.

Nerede ve nasıl gidilir. Daha önce defalarca kazı işlemleri görmüş bu antik sanat kenti ara güler in buraya gelmesine kadar hak ettiği değeri bulamamış ne yazık ki. Afrodisias aphrodisias antik kentinde şimdiye kadar gelmiş en korunmuş stadyum ve etrafı sütunlarla çevrili tiberius portikosu ile beraber 2 tane agora yani şehir meydanı bulunmaktadır.

Afrodisias antik kenti nerede. Kaunos antik kenti kaunos a nasıl gidilir. Buraya şahsi aracınızla aydın denizli karayolu üzerinde ilerlerken kuyucak sapağından dönüp tabelalar yardımıyla buraya ulaş abilirsiniz.

Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın. Yüzyılda karya eyaletinin başkenti olduğu görülmektedir. Eğer bu antik kente otobüste gitmeyi tercih ederseniz ortaca otogarına gelmelisiniz.

Afrodisias Stadyumu Arsivleri Antbilgi

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Afrodisias Aphrodisias Stadyum Antika Seyahat Tapinak

Afrodisias Antik Kenti Ara Guler In Kesfettigi Kent Yorum Guncel

Afrodisias Antik Kenti Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Stadyum Aphrodisias Aphrodisias

Aphrodisias Antik Kenti Nerede Aphrodisias Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Afrodisias Antik Kenti Ve Muzesi Rota Senin

Afrodisias Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Aydin Gezilecek Yerler

Leave a Reply