Afrodisias Antik şehri

Afrodisias a kula ya gitmeden bir önceki gün gittik. Afrodisias taki belkide en dikkat çekici yapılardan birisi stadyumdur.

Afrodisias Antik Kenti Ulkemizdeki Tarihi Bir Zenginlik Youtube

Enjoy the videos and music you love upload original content and share it all with friends family and the world on youtube.

Afrodisias antik şehri. şehrin ortasında yer alan anıtsal yapıların yapımına m ö. Aphrodisiás tanrıça afrodit e adanmış birçok eski çağ kentinin ortak adı. 30 000 kişi kapasiteli stadyum dünyanın en önemli antik yapılarından birisidir.

262 metre uzunluk ve 50 metre genişliğindedir. Yüzyılda bir köy sayılabilecek durumda iken mö 2. Arabayla gittiyseniz aracınızı buraya yani ana yola bırakmak durumundasınız çünkü antik kente giren yola araba girişi yasak.

Antik tiyatro sahnesindeki reverb olağanüstü doğal. Ya da 1 yy da ızgara planlı olarak birbirini dik kesen sokaklar kurulmuştur. Thursday may 21 2020 at 6 30 pm 8 30 pm utc 03.

Babadağ ın batı eteklerinden yaklaşık bin. About 3 weeks ago. 48 a fethiye 38300 mugla.

Afrodisias antik kenti tapınakları eserleri yapıları ve mimarisi. Afrodisyas ya da afrodisias adlı kentlerin en ünlüsü anadolu nun güneybatısında eski karia bölgesinde günümüzde aydın ın karacasu ilçesine bağlı geyre mahallesinin bulunduğu yerdeydi. Bin yıl ortalarına kadar uzandığı bilinmektedir.

Afrodisias antik şehri aphrodisias. Antik yunan şehri afrodisias tan çıkarılmış heykeller ve diğer eserlerin bulunduğu 1979 da kurulmuş müze. Afrodisias antik kenti m ö.

Public hosted by fethiye sanat atölyesi. 5000 lere kadar dayanan prehistorik bir yerleşme olan afrodisias antik kenti aydın ili karacasu ilçesi merkezine yaklaşık 12 km kadar uzaklıktaki geyre köyü sınırları dâhilinde yer almaktadır. Yüzyılda kent yerleşmelerinin gelişmesiyle ızgara planlı bir kent devleti polis niteliği kazanır.

Afrodisias antik kenti tarihi. Ilk afrodisias kent yerleşimlerinin mö 5. Afrodisias veya afrodisyas grekçe.

Afrodisias stadyumu atletizm ağırlıklı etkinlikler ile halk oylamaları ve yarışmalar için kullanılırdı.

Afrodisias Antik Kenti Ara Guler In Kesfettigi Kent Yorum Guncel

Aphrodisias Antik Kenti Nerede Aphrodisias Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Afrodisias Antik Kenti Ruins Stock Photo Download Image Now Istock

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Aydin Haberleri

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Leave a Reply