Afrodias Antik Kenti

Afrodisias antik kenti efes e 180 km pamukkale ye 1 100 km uzaklıkta geyre platosunda 600 metre rakımda bulunur. Doğu batı ve kuzeydeki kapılar büyük olanlardır.

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Aydin Haberleri

Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir.

Afrodias antik kenti. Adanmış kent afrodisias trt belgesel afrodis. Lidya eyaletinin başkenti olan afrodisias kentinin zenginliği kültürel ve politik önemi yapılarının büyüklüğü ve ihtişamından anlaşılıyor. Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir.

Https youtu be afdqcnyv0f8 adanmış kent afrodisias belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz. Değerimiz listede yer almış oldu. Antik dönemde 40 adet sütuna sahip olan tapınağın günümüze ulaşmış 14 adet sütunu hala gökyüzünü selamlamaktadır.

Ara güler in 59 yıllık hatırası. Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak geçen aphrodite hepiniz bildiği afrodit isminden alan aphrodisias özellikle antik roma çağında tapınak olarak kullanılan bir yer olmakla günümüze kadar korunaklı bir şekilde gelmesi onun şöhretine şöhret katmıştır türkiye nin en önemli arkeolojik yeri olması ile dünya. öyle ki zengin mermer ocakları sayesinde milattan sonra birinci ve beşinci yüzyıllar arasındaki dönemde başta roma imparatorluğu ndan olmak üzere birçok heykeltraşa ve mimara ev sahipiği yapmış.

Darısı diğer eserlerin başına diyelim. Kentin kalbinin attığı yer olarak bilinen afrodit tapınağı heykel okulunun yanında bulunmaktadır. Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Antik kentin hemen çevresinde babadağı nın eteklerinde bulunan mermer ocakları bu kentin gelişiminde büyük rol oynamış. Afrodisias antik kenti dünya miras listesine alınan afrodisias aphrodisias antik kenti aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi sınırları içinde menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır. Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Ilk bulunduğunda harabeler köy evleri ile iç içedir. 1958 yılında ara güler in yolunu kaybedip gittiği köyde karşılaştığı afrodisias 59 sene sonra unesco nun dünya mirası listesi nde yerini aldı. Afrodisias aphrodisias antik kenti tarihçesi.

Yunan roma dönemi mimari ve kent özelliklerini çok iyi yansıtan bir yerleşim yeri olan afrodisias antik kenti adını mitolojide yer alan aşk ve güzellik tanrıçası olarak bildiğimiz afrodit ten alan. M ö 1 yüzyılda zoilos tarafından yapımına başlanan tapınak m s 130 yılında tam olarak bitirilmiştir. Afrodisias surlarla çevrilidir ve 6 adet sur kapısı vardır.

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Ne 1 Milyona Yakin Ziyaretci Bekleniyor

Aphrodisias Antik Kenti Nerede Aphrodisias Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Ara Guler In Kesfettigi Kent Yorum Guncel

Afrodisias Antik Kenti Ulkemizdeki Tarihi Bir Zenginlik Youtube

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Leave a Reply