Adrasan Antik Kent

Tersten esen rüzgâr dönemin yelkenlilerinin koya yanaşmasına güçlük doğurduğundan olduğu söyleniyor. Adrasan cevresindeki tarihi mekanlar.

Arykanda Antik Kenti Adrasan Org

Beydağları milli park ının içerisine konumlanmış muazzam bir antik kent.

Adrasan antik kent. Tesisimiz birçok antik kent ve ören yerlerine yakın olması nedeniyle tercih sebebidir. Antik lidya pampfilya sınırı üzerindeki üç limanlı kent efsaneye göre m ö 690 yılında argos lu kolonistler tarafından kurulmuştur. Dünyaca ünlü adrasan koyunda ve denize sadece 150 m uzaklıkta 8000 m2 alan üzerinde butik otel tarzında tefriş edilmiş tir plaja sadece 150 metre ve antalya havalimanına 110 km mesafededir.

Mavikent kasabası aktaş mevkiinde bulunan gagae isimli antik kent. Rhodiapolis antik kenti check out tripadvisor members 1 081 candid photos and videos of hotel eviniz. Mavikent kasabası sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Geziler antik kent gezileri lykia kıyılarının anlatılacak çok öyküsü ve tarihi vardır ve hepsi de bir taş atımı mesafesindedir. Antik kent denince ülkemizde ilk akla gelen illerden biridir antalya. Adrasan antalya nın kumluca ilçesine bağlı bir beldedir.

Hotel eviniz adrasan picture. Adrasan ın suluada sında türkiye nin maldivlerini çıralı da yanartaş efsanesini ve caretta carettaları. Kent hakkında edinilen bilgilere göre hellenistik döneme ait bir kent olduğu söylenilmektedir.

Komşu köy olympos onun hemen yanında yer alan chimaera nın yanar taşları biraz ilerisinde phaselis arykanda myra ve demre. Antalya dan uzaklığı 100 km. Adrasan koyu nun güzelliğine ve dinginliğine rağmen burada herhangi bir antik kent kurulmamış.

Antalya da gezilecek yerler isimli yazımızda bu konuyu geçiştirmek istemedik. Adrasan kasaba merkezi sahilden 4 km içeride kalıyor. Yani sıcağın altında cayır cayır kavrulmak yerine ağaç gölgelerinin arasında antik kent gezebiliyorsunuz.

Antik kente ait kalıntılar hala mevcut olmakla birlikte melanippe antik kentinin geçmişi ile ilgili detaylı bir bilgiye ulaşılamamıştır. Iki yüz yıl kadar pers yönetiminde kalan phaselis m ö 334 te tüm likya ile birlikte büyük iskender in eline geçmiştir. Bir önceki bölümde adrasan sulu ada tekne turu deneyimini yaşadıktan sonra sıra olympos antik kenti ni keşfetmeye geldi.

çevresi kızıl çam ağaçlarının hakim olduğu dağlarla çevreli güneşin denizden doğduğu. çünkü antalya daki antik kentler ayrı olarak incelenmeyi hak ediyor.

Corydella Antik Kenti Seven Green Adrasan Hotel Bungalow Adrasan

Cirali Phaselis Adrasan Org

Adrasan

Olimpos Olympos Antik Kent Tarihi Adrasan Org

Adrasan

Adrasan

Historic Places

Adrasan

Antalya Adrasan Skyscrapercity

Leave a Reply