Adiyaman Antik Kent

Yanında bulunan ölü yemeği ise hayrete düşürdü. Perre antik kent nekropol alanda adıyaman müze müdürlüğü tarafından yürütülen kazılarda ilginç pres sıkma tekniği kullanılarak yapılan 9 adet üzüm işliği ortaya çıkartıldı.

81 Ilden Gorulmesi Gereken 81 Mekan Ile Turkiye Arkeoloji Turkiye Geziler

Perre antik kenti adıyaman eski kaynaklarda me arath gazze pörön mezopotamya da ise pirin ve perin olarak bilinen kommagene krallığı nın beş büyük kentinden biri olan perre antik kenti melitene yi malatya başkent samosata ya samsat bağlayan yol güzergahı üzerinde olması nedeniyle geçmişte jeopolitik bir öneme sahipti.

Adiyaman antik kent. Ak parti adıyaman il başkanı mehmet dağtekin perre antik kenti nekropol alanındaki gün yüzüne çıkan eserlerle adışaman da turizm. Pirin mağaraları ve antik kent perre adiyaman. Ak parti adıyaman il başkanı mehmet dağtekin perre antik kenti nekropol alanındaki gün yüzüne çıkan eserlerle adışaman da turizm açısından büyük heyecana neden olduğunu söyledikommagene krallığının 5 büyük kentinden biri olan perre antik kenti nekropol alandaki tarihsel ve arkeolojik değerlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla yeniden başlatılan kazı.

Pirin perre antik kent pirin perre ancient city adıyaman turkey adıyaman turkey türkiye diğer videolarım. Enjoy the videos and music you love upload original content and share it all with friends family and the world on youtube. Perre antik kenti pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir.

Adıyaman da bir gezi planlayıp şehrin tarihi atmosferine dahil olma hazırlık yapıyorsanız perre antik kenti ni gezinize dahil edebilirsiniz perre örenli mahallesi nde bulunur ve kommagene ülkesinin en büyük şehirleri arasındadır. Adiyaman perre antik kenti sınırlarında kalan 12 evin yıkımına başlandı adıyaman valisi mahmut çuhadar ın yıkım çalışmalarını yerinde incelemesi adıyaman valisi mahmut. Adıyaman da perre antik kent heyecanı.

Pirin mağaraları ve antik kent perre adıyaman. Adıyaman daki perre antik kenti nde yürütülen kazılarda sanduka mezar içerisinde bozulmamış 1500 yıllık iskelet bulundu. Kent beyaz örtüsüne büründü rakamlar 5 bini bulursa önlemler sertleşir.

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Nin Muhtesem Kaya Mezarlari Perre Antik Kenti Adiyaman Youtube

Perre Antik Kent Turizme Kazandirilmalidir

Perre Antik Kenti Pirin Oren Yeri Adiyaman Resmi Tripadvisor

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Perre Antik Kenti Pirin Oren Yeri Adiyaman Resmi Tripadvisor

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Antik Kenti Ziyaretcilerini Donemin Canlandirmasiyla Agirlayacak

Leave a Reply