Adana Nın Misis Antik Kenti

Adana ya 27 kilometre uzaklıktaki misis antik kenti ceyhan nehri pyramos kenarında tarihi yol üzerindedir. Misis antik kenti ne gittiğinizde bu antik kentin sınırları içerisinde yer alan misis mozaik müzesi ni de ziyaret etmelisiniz.

Adana Misis Mopsuhestia Antik Kent Biadana Com

Misis i truva kahramanlarından mopsos un kurmuş olduğu söylenmektedir.

Adana nın misis antik kenti. Efsanelere göre truva savaşından sonra şehri yıpranan mopsos şehrini tekrar baştan yaratmak için insanlar ile geceli gündüzlü çalışmaya başlamış ve bu güzel şehir ortaya çıkmıştır. Adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve 8 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi. Misis antik kenti adana da ceyhan nehri kenarında bulunan ikinci bir geçit özelliği taşıyan misis antik kenti aynı zamanda ipek yolu üzerinde bulunmaktadır.

Misis antik kenti tarihi m ö 1000 li yıllara dayanan ve günümüzdeki adı yakakent olan misis antik kenti hitit devrine ait bir yerleşim yeri olarak belirtilmektedir. Türk ve italyan arkeologların birlikte yaptığı kazı çalışmaları sı. Misis antik kenti mopsuestia ceyhan nehri kenarında tarihi ipek yolu üzerinde kurulmuş adana dan sonra gelen ikinci bir geçit durumundadır.

Misis in tarihi üzerinde bulunduğu muhtemelen neolitik dönem e m ö. 4 üncü yüzyıldan kalma bazilikaya ait zemin mozaikler sergileniyor. Lokman hekim in de memleketi olan misis antik kenti nin tarihi m ö.

Misis antik kenti nde sonbahar kazısı sona erdi. Misis antik kenti nde sonbahar kazısı sona erdi adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve 8 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi. Antik kentin tarihi neolitik çağ da başlamaktadır ve söylenilenlere göre bu antik kenti truva kahramanlarından biri olan mopsos kurmuştur.

6000 tarihlenecek höyük ile b. Misis in tarihi antik kentin üzerinde bulunduğu ve neolitik çağ la tarihlenen höyük ile başlar. Adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve 8 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi.

Akif özdemir eser pazarbaşi adana dha adana da misis antik kenti nde 8 yıldır yürütülen ve 7 bin yılık tarihi gün yüzüne çıkartan kazıda sonbahar çalışmaları sona erdi. Müzede antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan bazı eserler ve m s.

Misis Antik Kenti Nde 7 Bin Yillik Gecmis Gun Yuzune Cikariliyor Adana Haberleri

Adana Haberleri Demirtas Misis Antik Kenti Ndeki Kazi Calismalarini Inceledi Yerel Haberler

Misis Antik Kenti

Adana Da Gezilecek Yerler Iste Kebabiyla Unlu Adana Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Seyahat Haberleri

Misis Antik Kentinde Tapinak Bulundu

Misis Antik Kenti Nde Sonbahar Kazilari Basladi

Misis Antik Kenti Cazibe Merkezi Haline Getiriliyor

Misis Antik Kenti Adana Misis Te Lokman Hekim In Misis Koprusu Nden Gecerken Olumsuzluk Ilacini Kaybettigi Yedi Uyurlardan Karatas D Turkiye Antika Manzara

Misis Antik Kenti Cazibe Merkezi Haline Getiriliyor

Leave a Reply