Adana Misis Antik Kenti Hakkında Bilgi

çukurova nın verimli düzlüklerindeki seyhan nehri nin iki yakasına kurulmuştur. Hatta listeye dahil olmayanlarla bu sayının 100 ü.

Misis Koprusu Kultur Portali

Eski yazarlar şehrin mopsos tarafından kurulduğunu ileri sürerler.

Adana misis antik kenti hakkında bilgi. Misis antik kenti hakkında bilgi ceyhan nehri nin kenarında bulunan ve ikinci bir geçit özelliği taşıyan misis antik kenti aynı zamanda ipek yolu üzerinde bulunuyor. Ayas antik kenti kalıntılarına ev sahipliği yapan adana yumurtalık. Sadece ticaretle uğraşan kişilerin değil doğudan batıya ya da batıdan doğuya giden bilgelerin orduların dinlerin ve kültürlerin en çok kullandığı.

Antik kentin kenarında birden yükselen bir tepe üzerindeki anavarza kalesi ovadaki diğer kalelerin merkezini. önceleri mopseatai adını taşıyordu. Aigeai yani ayas antik kenti kent tarih boyunca farklı isimler ile anılmıştır arapların bölgede hâkim olduğu dönemde ayaş diye isimlendirilip venediklilerin hâkimiyet döneminde ise.

Bir dönemin en meşhur ticaret yolu olan ipek yolu. Zamanla birçok değişikliğe uğradı. Geçmişin kültürel mirasını günümüze taşıyan antik kentler aradan geçen yüzyıllarca yıla rağmen görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

95 te kral seleukos mopsuestia gymnasion u yakınında öldürüldü. Yı 1608 e kadar yine ramazanoğulları yönetti 1672 de adana uğrayan evliya çelebi kente ilişkin ayrıntılı bilgi verir. Mopsuestia misis antik kenti anadolu da kilikya bölgesi şehir.

Misis antik kenti çok eski devirlerden beri yerleşme gördüğü için tarihi eserler bakımından zengindir. Bugüne kadar birçok kültüre ve dine ev sahipliği yapan ülkemizde ise kültür bakanlığı nın taşınmaz kültür varlığı olarak 77 adet antik kent bulunuyor. Misis antik kenti adana da ceyhan nehri kenarında bulunan ikinci bir geçit özelliği taşıyan misis antik kenti aynı zamanda ipek yolu üzerinde bulunmaktadır.

Misis antik kenti tarihi. Adana türkiye nin anakentlerinden olup maden kaynakları zenginliği bakımından 4. Tarihî bir liman şehri olan bu ilçemizde eski uygarlıklara ait eserler bulunmaktadır.

Antik kentin tarihi neolitik çağ da başlamaktadır ve söylenilenlere göre bu antik kenti truva kahramanlarından biri olan mopsos kurmuştur. Fakat bugün çeşitli depremler ve zamanın aşındırması sonucu bu eserler ancak yıkıntı olarak vardır. Bir süre ermeni prensliği nin merkezi olmuştur.

Mersin adana osmaniye ve hatay illerinin kapsadığı sosyal kültürel ve ekonomik havzanın merkezi konumundadır. Misis antik kenti adana.

Misis Antik Kenti Hakkinda Bilgi

Vali Demirtas Misis Antik Kenti Nde

Adana Misis Antik Kenti Hakkinda Faydali Bilgiler

Misis Antik Kenti Ders Konusu Oldu Guney Haberleri

Misis Antik Kenti Nde 7 Bin Yillik Gecmis Gun Yuzune Cikariliyor Adana Haberleri

Adanadan Biz Misis Antik Kenti

Misis Antik Kenti Ne Nerede

Misis Antik Kenti

Adana Misis Mopsuhestia Antik Kent Biadana Com

Leave a Reply